S’inaugura la 8a edició del FineArt d’Igualada

73

Ahir divendres al Museu Comarcal de l’Anoia va tenir lloc la inauguració de la 8a edició del FineArt. L’acte va anar de la mà del seu director, Ramon Muntaner, que va estar acompanyat per  Lluís Serarols, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central; l’alcalde d’Igualada Marc Castells així com nombrosos regidors del govern i l’oposició. El president de l’Agrupació Fotogràfica, Ramon Mascaró, va excusar la seva absència per motius laborals.

Sense buscar-ho, per primera vegada, el FineArt d’Igualada d’enguany és l’edició que tindrà més presència femenina. El director de la mostra, Ramon Muntané, ha defensat a l’ACN que no es tracta d’una qüestió de quotes, sinó que la tria dels artistes ha estat per la gran qualitat dels seus treballs. Per exemple, es podrà veure la Premi Nacional de Fotografia 2016, Isabel Muñoz, que compartirà espai expositiu amb Ana Palacios i el seu treball a l’Àfrica o Eva Parey i la seva mirada a les jornaleres sirianes refugiades. També destaquen les fotografies de Leysis Quesada, fotògrafa oficial del Ballet Nacional de Cuba. El certamen compta amb 52 exposicions repartides per una vintena de punts de la ciutat.

En l’acte d’inauguració, al qual van assistir-hi nombrosos fotògrafs i amants de la bona fotografia, va continuar amb una visita guiada a l’exposició d’Isabel Muñoz “Antropologia dels sentiments”.