17.5 C
Igualada
Dimecres, 27 setembre 2023

Un article de

Quatre detinguts per cultivar 81 quilos de marihuana en una casa de la Torre de Claramunt
Q

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 de maig quatre homes, d’entre 29 i 55 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La detenció és resultat d’una investigació oberta el passat mes de maig després de tenir indicis de l’existència d’una plantació de marihuana en una casa de la Torre de Claramunt.

En les primeres comprovacions es va detectar un elevat consum d’electricitat i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada de forma fraudulenta a la xarxa de distribució.

Per aquest motiu es van establir una sèrie de vigilàncies per recollir indicis del cultiu de marihuana  i identificar les persones relacionades amb la plantació.

Davant els evidents indicis que indicaven que a la casa hi havia un cultiu intensiu de marihuana, el passat 29 de maig, pels volts de les 10.00 hores, es va efectuar una entrada i perquisició a l’immoble.

A l’interior del domicili es van localitzar 81 quilograms de cabdells de marihuana, 605 plantes de planter de marihuana i 71 de cabdellades així com una complexa instal·lació amb ventiladors, aparells d’aire condicionat, focus i altres estris per afavorir el cultiu de marihuana en espais tancats.

Per altra banda, es van detenir quatre homes que, presumptament, eren els encarregats de la gestió de la plantació.

Els detinguts van passar el 31 de maig a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada i en va decretar llibertat amb càrrecs.

Segons la taula de preus i mesures de la Oficina Central Nacional d´Estupefaents, els 81 quilograms de marihuana en el mercat il·lícit, tindrien un valor de 157.804€ de venda a l’engròs i de 489.636€ de venda al detall.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca