Primera recollida d’olives del Consell d’Infants d’Igualada
P

17 de novembre de 2022

El passat diumenge 13 de novembre el Consell dels Infants d’Igualada va fer la primera collita d’olives del camp d’oliveres que van ajudar a plantar al mes de febrer en un terreny municipal al barri de Ses Oliveres. Es tracta d’un espai didàctic pensat per mostrar als més petits quin és el procés d’elaboració artesanal de l’oli que tradicionalment s’havia dut a terme al nostre territori.

Els petits consellers i conselleres, que aquesta setmana han constiuït oficialment aquest organisme participatiu pel curs 22/23, han participat de la recollida d’olives acompanyats de pares, familiars i regidors del consistori igualadí. Equipats amb borrasses, rasclets, cistells i sacs, els nois i noies van recollir un total de 160 kg d’olives que les van dur al molí del Sindicat dels Pagesos d’Igualada on serà premsat per extreure’n l’oli. Aquest oli s’envasarà i serà el fruit de la primera collita de les oliveres del Consell dels Infants de la ciutat d’Igualada.

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, va explicar als participants de la collita que aquest hivern està previst que es plantin més oliveres en un dels camps contigus a l’actual per seguir ampliant aquest projecte “que permetrà als més petits descobrir la tradició de fer oli de forma tradicional, un procediment que no podem deixar perdre i que amb aquest projecte l’explicarem a tots els infants de la ciutat”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?