18.4 C
Igualada
Divendres, maig 7, 2021

No ens coneixen, no

Jaume Singla

Per què els governants espanyols xoquen una vegada darrere l’altra contra la voluntat dels catalans? Perquè no ens entenen… ni ho volen.
Per ser un bon governant, cal estimar el país que vols governar i basar la teva acció de govern en el benestar de tots els seus habitants. També hi ha hagut grans governants –però pocs- que sense estimar a la seva gent, han fet una bona gestió. El que no hi ha manera de fer, és governar un país sense conèixer-lo a fons.

Just això és el que està intentant fer l’Estat amb Catalunya. No solament presumeixen d’odiar-nos –per raons electorals- sinó que a més ens desconeixen totalment. Es pensen que posant a la presó –en aquest moment setze persones sense sentència encara- per raons polítiques, ens arrugarem i ens tancarem a casa.

Es pensen que entrant de matinada, ens grups de més de cinquanta homes armats, esbotzant portes i amenaçant amb armes llargues fins i tot a infants de deu anys, acotarem el cap i acceptarem les seves imposicions en forma de llei o en forma de càstig.

Es pensen que anul·lant les nostres institucions mitjançant l’aplicació de preceptes legals que s’han tret de la màniga, ens tornarem mesells (bé, a algun polític nostrat li ha passat) i adorarem la seva sagrada “unidad de la patria i la Constitución que nos dimos entre todos”.
Quan en els darrers deu anys, les úniques propostes que han fet els partits unionistes han estat denúncies judicials en tots els àmbits i l’atiament constant de mentides sobre Catalunya, esperen que ens sentim espanyols “por los cuatro costados”.

Com pretenen que ens agradi una bandera i un idioma que són excloents de la nostra bandera i de la nostra llengua? S’afarten de dir-nos que som espanyols (Qué pone en tu dni?) però no accepten que utilitzem en públic la llengua catalana. Soc espanyol per pagar impostos però la meva llengua no ho és l’espanyola?

En el seu desconeixement del caràcter català ens volen aplicar la lògica anti ETA, que és la lluita en la qual estan en la seva àrea de confort. Però és que els catalans som pacifistes i les mesures antiviolentes no ens afectaran mai. Ens provocaran patiments, però no ens doblegaran. Els nostres referents no són militars, ni dictadors, ni guerrers, els nostres referents són persones de pau, gent que escriu, gent que treballa, que innova i fins i tot gent que inverteix en crear o ampliar empreses.

Però tot això els successius governs de Madrid no ho saben… i per això els seus esforços xocaran sempre a l’escullera de la nostra voluntat. L’escullera on tants feixismes s’han trencat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Monòlegs i cinema infantil, dins el cicle cultural “Comença l’espectacle”

Aquest cap de setmana tornen les activitats del cicle cultural “Comença l’espectacle”, organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montbui. Així, aquest dissabte...

El Consell Comarcal organitza tallers per reduir el malbaratament alimentari

El Consell Comarcal de l’Anoia fomenta la reducció del malbaratament alimentari a la comarca mitjançant l’organització de tallers d’aprofitament d’aliments a escoles i municipis...

Es redueix la RT a 0,65 i ja hi ha 30.732 vacunats a l’Anoia

Segueixen les bones notícies a l’Anoia, com a tot el país, en relació a les dades de covid-19. La velocitat de reproducció de la...

Una fuita de gasoil talla dos carrils a l’A-2 i en complica el trànsit

Circulació complicada aquest matí a l'A-2 a Castellolí en direcció a Barcelona. Eren les sis del matí quan el remolc d'un camió s'ha desenganxat...

Sis detinguts per cultivar més de 1.700 plantes de marihuana a Òdena

Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir a principis de setmana sis homes, d’entre 21 i 33 anys, de nacionalitat espanyola i albanesa,...
Compartir