Mar Fernández, de l’Escola Pompeu Fabra, guanyadora del Certamen de Lectura en veu alta a l’Anoia
M

5 de març de 2020

Article escrit per l’Escola Pompeu Fabra

Dimarts 3 de març es va celebrar al Museu Comarcal de la Pell d’Igualada el quart de final del Certamen Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta de l’Anoia. El Biel Pajares i la Mar Fernández van representar a l’escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí al certament i va ser la Mar la guanyadora de la comarca.

Organitzat pels Serveis Territorials i els Serveis Educatius de l’Anoia, el Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’entitat cultural que encapçala el Grup format per diferents empreses editorials, l’objectiu de les quals és promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal.

La Fundació Enciclopèdia Catalana vol contribuir, fins allà on pugui i amb tot el seu entusiasme, a la creació d’eines, camins i escenaris per a la cultura i l’educació. En aquesta línia, una de les seves apostes més fermes és el CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA, dirigit a alumnes de tot Catalunya, perquè aquestes eines, aquests camins i aquests escenaris han de ser també de futur.

La Fundació Enciclopèdia Catalana i la Generalitat de Catalunya tenen un acord de col·laboració per a l’organització del Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta: el Departament d’Educació coorganitza el Certamen i el Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques fa possible la formació dels docents i la cessió del Teatre Nacional de Catalunya per a celebrar-hi la final.  Aquest acord neix de l’interès d’ambdues entitats per la promoció de la lectura i estem convençuts que l’estreta col·laboració que engeguem permetrà que el Certamen segueixi creixent en quantitat i en qualitat.

El Certamen compta amb diferents categories: grumets vermells, verds, timoners, corsaris i tropa de corsaris. La nostra escola va participar amb el Biel Pajares a la categoria de grumets vermelles (cicle mitjà) i amb la Mar Fernández a la categoria de grumets verds (cicle superior). És un concurs literari des de 3r de Primària fins a 4t d’ESO.

Cada centre selecciona un alumne per categoria (i un altre de reserva) i deu dies abans de la data de quart de final es fa arribar una selecció de fragments que hauran de llegir els finalistes de cadascuna de les categories. Cal que l’alumne finalista es prepari tots els fragments, ja que el dia del quart de final, per sorteig, n’hi tocarà llegir un. En el cas de la nostra escola, la Mar ha estat la guanyadora dels quarts de finals a l’Anoia i accedirà a les semifinals durant el mes d’abril al Caixa Fòrum de Barcelona. Si hi ha sort, podrà optar a la final que es durà a terme en un teatre o auditori de Barcelona.

Donem les gràcies al Biel Pajares per la seva participació excel·lent als quarts de final i a la Mar Fernández li donem l’enhorabona i moltes felicitats per aconseguir ser la guanyadora de la comarca!!!

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta