L’estudi igualadí de la dissenyadora Ester Comenge, guardonat amb el premi Hispania Nostra
L

18 de juny de 2019

L’estudi Burzon Comenge codirigit per la dissenyadora i professora de l’escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada ha guanyat el premi a la millor senyalització i difusió per al Patrimoni Cultural pel projecte “Sixena, la Màgia d’un Somni”, un meravellós treball de restitució digital i realitat virtual del patrimoni sobre la Sala Capitular del Monestir de Sixena.

El projecte audiovisual “Sixena, la Màgia d’un Somni” s’ha basat en la reconstrucció de la Sala Capitular del Monestir de Sixena, pertanyent al segle XIII. D’estil medieval, va patir un incendi el 1936 que va deixar la seva estructura pràcticament destruïda i les seves pintures danyades de manera irreversible, perdent el seu color a causa del foc. Després de realitzar un treball d’estudi i investigació s’ha pogut reconstruir gràcies a una recreació virtual en 3D totes les pintures de la sala així com la sostrada d’estil mudèjar, recuperant la paleta de colors original mitjançant la realitat virtual.

El jurat ha destacat “la utilització de TIC per recuperar un bé cultural de gran valor patrimonial i simbòlic”. El seu format “permetrà una difusió fàcil i accessible, per la qual cosa s’aconseguirà donar a conèixer un bé important del Patrimoni Cultural d’Espanya, posant de manifest la utilització de la tecnologia per a la nostra herència cultural i natural”, remarquen des de l’associació Hispania Nostra. El premi es lliurarà a Madrid de mans de la reina emèrita espanyola Sofia de Grècia, presidenta d’Hispania Nostra.

El treball de l’estudi igualadí codirigit per l’Ester Comenge ha estat reconegut amb diversos premis d’àmbit nacionals i internacionals com el Premi Junceda (Barcelona), el premi A’Desdign Award Gold (Como), el Laus Gold (Barcelona), el premi Museus and the Web Award (Baltimore), el Premi Ciutat d’Igualada, premi ewoman i ara el Premio Hispania Nostra.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta