8 C
Igualada
Dilluns, desembre 6, 2021

L’estació d’Igualada tindrà punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l’estació d’Igualada. La instal·lació consta d’un aparell amb dos endolls per a dues places d’aparcament. Els punts de recàrrega permeten als usuaris d’FGC deixar connectat el vehicle elèctric a la zona de recàrrega de les estacions, mitjançant el sistema de targetes RFID LIVE, que és fàcil, intuïtiu i gratuït.

La instal·lació és fruit de l’acord de col·laboració, signat el març de 2015, entre el Departament de Territori i Sostenibilitat; Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; el Clúster d’Eficiència Energètica (CEEC); el Clúster Railgrup; l’associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour i les empreses Simon, ImesAPI i Empark per tal de realitzar un projecte pilot d’instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a diversos aparcaments de les estacions d’FGC per facilitar l’intercanvi modal. Les parades de Martorell Enllaç, Sant Cugat, Sant Quirze i Volpelleres ja disposen d’aquests punts d’abastament.

El projecte, el qual ha estat sufragat per les empreses privades participants, pretén potenciar la intermodalitat a través de la col·laboració entre les institucions públiques i el sector privat tant de l’àmbit empresarial com associatiu amb el foment d’una mobilitat més sostenible.

Els punts de recàrrega enviaran informació en temps real per a conèixer l’estat de funcionament i disponibilitat de la recàrrega i serà consultable des del visor d’estacions de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). Aquest mòdul de comunicació ha estat impulsat per l’ICAEN en col·laboració amb Simon.

L’acord, que parteix de la iniciativa EV-Friendly de l’Associació Volt-Tour, vol potenciar aspectes innovadors com ara la millor tecnologia disponible en punts de recàrrega públics. També busca potenciar el canvi modal entre el vehicle privat elèctric i el transport públic elèctric i facilitar la implicació sectorial d’empreses privades per a la promoció de la seva activitat. A més, promou la recerca de nous espais de mercat i de negoci en el sector ambiental. La iniciativa neix amb la voluntat d’ampliar-se a diferents punts del territori.

Una iniciativa sostenible i que millora la qualitat de l’aire

El projecte d’instal·lació de punts de recàrrega està aliniat amb els instruments de planificació vigents en matèria de mitigació del canvi climàtic i de millora de la qualitat de l’aire. S’integra dins les mesures del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire, horitzó 2020, en concret a les que fan referència a la implantació dels vehicles elèctrics per a la reducció de la contaminació atmosfèrica local. Pel que fa a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, l’impuls de la mobilitat elèctrica és clau per contribuir a la reducció del CO2.

D’aquesta manera, FGC mostra el seu compromís amb el desenvolupament d’una mobilitat sostenible i eficient, ja que el vehicle elèctric és actualment una de les opcions més interessants per substituir els vehicles amb motor de combustió interna i emissions.

Ferrocarrils col·labora en d’altres iniciatives, com la prova pilot de transport sostenible que impulsa amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Fundació Eurecat, per promoure l’ús de la bicicleta elèctrica entre els polígons industrials de Sant Quirze i l’estació de Ferrocarrils d’aquest municipi, mitjançant l’habilitació d’una zona d’aparcament reservat dins del recinte de l’estació, o l’acord amb Cooltra de lloguer de motos elèctriques a la ciutat de Barcelona, per a fer el desplaçament urbà un cop arribat a la ciutat en tren.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els equipaments juvenils d’Igualada presenten l’agenda d’activitats de Nadal

Amb l’arribada del fred, els equipaments juvenils de la ciutat d’Igualada obren les inscripcions de les activitats que ompliran la Kaserna i Cal Badia...

La campanya “Figues i Ous” se centra en la informació dels mètodes anticonceptius i de protecció

Com cada any, el departament de Sanitat i Salut Pública i el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada posen en marxa la campanya de...

Carta oberta a Pablo Casado

En el seu intent d’anar encara més a la dreta, diu bajanades cada vegada que li posen un micròfon al davant. Habitualment m’hi faig...

Montbui demana la reobertura completa de l’atenció sanitària al CAP

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament montbuienc va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics representants en el consistori, una moció per...

La reconversió cap a les renovables necessita el lideratge del Govern

Ja fa uns mesos que a la nostra comarca, com d’altres, creix el neguit davant les notícies que una nova línia de Molt Alta...
Compartir