18.6 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

El celler Caves Bohigas va tancar el 2016 amb un nou increment de vendes

El celler familiar de Caves Bohigas, situat a Òdena, ha tancat l’any 2016 amb un nou increment de les vendes de productes de gama mitja i alta. En concret, Bohigas ha venut un 14% més de caves Reserva i Gran Reserva que l’any anterior, i un 36% més que fa dos anys (2014). Aquest augment es deu principalment al creixement de vendes als EEUU i a Espanya, que pugen quatre i dos punts, respectivament.

Pel que fa a la facturació, el celler manté les xifres globals de l’exercici 2015. A conseqüència de la sequera, la verema s’ha vist molt reduïda respecte del que és habitual, però s’ha compensat amb un augment de l’activitat d’enoturisme i el lloguer d’espais per a casaments i celebracions, que pugen un 55%. Quant a producció, l’any 2016, Bohigas ha produït 600.000 ampolles, de les quals 65.000 han estat de vi i 535.000, de cava.

Com a l’any anterior, Bohigas valora molt positivament l’augment de vendes dels productes de gama mitja i alta (caves Reserva i Gran Reserva), que avui suposen el 46% del total, en front del 39% dels caves joves, el 9% del vi i el 6% del cava rosat.

Per països, Bèlgica continua essent el principal comprador de Bohigas, amb el 35% de la quota de mercat (el 2015 era del 40%), seguit dels EEUU, que ha pujat del 18 al 22%, i Espanya, que ha passat del 17% al 19. En quart lloc, se situa Alemanya (9%), seguida del Regne Unit (5%) i Corea del Sud (3%), que mantenen percentatges similars a l’exercici anterior. El 7% restant es reparteix entre una vintena de països de tot el món.

Els darrers anys, Bohigas ha dirigit els seus esforços al departament comercial de la companyia tant a nivell nacional com internacional, amb el propòsit d’obrir nous mercats als EEUU i la Xina a través de Terra Nostra de Vinos, el consorci del qual forma part Bohigas per al negoci a l’estranger.

Bohigas també vol innovar, reestructurant la gamma de vins cap a varietats autòctones i amb un nou disseny de les presentacions. Igualment, el celler aposta per millorar l’oferta d’activitats i serveis d’enoturisme, que s’espera que registrin un nou increment aquest any.

Sobre Caves Bohigas

Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat en un enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió. A la finca de Can Macià, que data del segle XIII, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb més de 54 hectàrees de vinya.

A més de produir vins i caves d’alta qualitat, Bohigas també ofereix al públic una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.

 

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir