L’Ajuntament d’Òdena denuncia els problemes generats per l’ocupació il·legal al municipi

154
ACN – L’ocupació il·legal de quatre bloc de pisos a Òdena està generant malestar entre els veïns. Concretament es tracta de quatre bloc de pisos situats als carrers de la Línia, Manyoses i l’Ametller, al Pla de la Masia. Segons ha denunciat l’alcaldessa, Maria Sayavera, malgrat que el consistori porta “cinc mesos batallant, no ha trobat la manera de posar-hi ordre”. Sayavera es queixa de la inacció dels cossos de seguretat i de la mateixa propietat. I és que en tots els casos són immobles de propietat bancària. Els immobles, diu la batlle, no compleixen amb les condicions adients de salubritat i seguretat.
Malgrat les reiterades queixes dels veïns pels problemes de convivència, l’Ajuntament reconeix que es veu “incapaç” de poder fer-hi molt més. “Treballarem fins on ens permet la llei, però no és fàcil”, assegura Sayavera.

L’alcaldessa és partidària d’estudiar cada cas “i mira de posar ordre” a través, d’ajuts o lloguers socials. No obstant això, reconeix que es troben desemparats. “Ni cossos de seguretat ni els bancs ens ajuden”, apunta. Els ocupes, diu l’alcaldessa, a banda de generar molèsties, han provocat una sensació “d’inseguretat” a la zona.

Al problema dels ocupes, l’Anoia hi suma en les darreres setmanes un auge de robatoris en domicilis, per la qual cosa Sayavera fa una crida a la necessitat de “millorar la seguretat”. L’alcaldessa lamenta la manca d’efectius i recorda que a hores d’ara el municipi no compta amb cap patrulla dels Mossos de forma regular.