Entra en funcionament la nova depuradora de l’Espelt

21 de gener de 2020

L’Ajuntament d’Òdena ha ratificat l’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per incloure en el conjunt de les infraestructures de sanejament en alta la nova depuradora d’aigües residuals que dona servei al nucli de l’Espelt. Situada a prop del pou de Santa Magdalena, va entrar en funcionament el passat 5 de setembre i des d’aleshores ha estat en període de prova.

Es tracta d’una depuradora de biodiscs, un sistema de manteniment fàcil que està dissenyat pensant en poblacions petites. També és una infraestructura sostenible que no utilitza productes químics i consumeix menys electricitat que altres.

Aigua de Rigat, S.A, que ja era l’operadora del servei d’abastament i sanejament d’aigua al municipi d’Òdena, s’ha encarregat de l’obra i de la totalitat del finançament de la mateixa, sense interessos. Emetrà un cànon en el rebut de l’aigua dels contribuents a raó de 0,0685€/m3 d’imputació, en funció dels m3 consumits. Es calcula que la infraestructura estarà pagada en uns 32 anys, a l’espera que l’ACA compleixi el compromís d’aportar finançament públic.

La posada en marxa de la depuradora de l’Espelt soluciona una necessitat històrica al municipi, que arriba després de molt anys d’espera. El projecte formava part del programa de l’ACA de finançament de sistemes de depuració a nuclis de menys de 2.000 habitants. Però arran de la crisi econòmica l’ACA va comunicar que no tiraria endavant el projecte. L’agència es va comprometre aleshores a finançar l’obra si es construïa sota els seus criteris, com ha acabat fent la concessionària.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta