La setmana que ve comencen les obres a l’entorn del futur supermercat Bon Preu, que duraran fins a 4 mesos

749

La setmana vinent començaran les obres a l’avinguda Catalunya que finançarà el grup comercial Bon Preu, que construirà un hipermercat a l’antiga Vives Vidal. Aquestes obres, que canviaran totalment la fesomia de l’avinguda entre els carrers França i Itàlia, són possibles com a contrapartida de l’empresa pel canvi de qualificació urbanística a la que, fins fa poc, era només zona industrial. Les obres tenen un pressupost d’1,8 milions.

Quatre mesos d’obres i talls intermitents
El tinent d’alcalde Jordi Pont avançava aquesta setmana que mentre durin els treballs “l’avinguda Catalunya mai es tallarà del tot a la circulació, es mirarà que hi hagi com a mínim un carril per cada sentit”. La setmana passada es va produir una reunió amb l’empresa Bon Preu, la Policia Local, tècnics municipals i l’Ajuntament per a parlar del dispositiu que caldrà fer per a minorar el màxim possible les molèsties als conductors i veïns.

El que sí que es tallarà del tot és la rotonda existent a l’altura del carrer Lleida, que acabarà essent tan gran com la del Canaletas. “Per a treballar-hi s’ha de tallar del tot la circulació, i es prefereix fer-ho tot de cop. Per això durant 9 dies seguits per allí no s’hi podrà circular. Serà tota una setmana laborable més dos caps de setmana”. Encara no se sap, però, quan es produirà aquest tall de circulació.

El projecte també contempla la construcció d’una altra rotonda a l’altura del carrer Sant Josep, una mica més petita. També s’eixampla la vorera entre els carrers Sant Josep i Lleida, i la nova secció de l’avinguda Catalunya, que tindrà, com ara, dos carrils per cada sentit de circulació però amb una mitjana a la part central.

També es pot observar en el projecte una clara millora del “carrer” que ara mateix connecta l’avinguda Mestre Montaner amb l’avinguda Barcelona, entre el Caprabo i l’acadèmia Igualada amb l’antiga Colom Bisbal i Vivesa. Aquesta via passarà a tenir dos carrils.
Venint de la rotonda petita cap a la gran, hi haurà també un túnel d’entrada al futur hipermercat.

Mentrestant, ja han començat els treballs d’enderroc i adequació del que ha de ser la zona comercial Bon Preu Esclat, que inclourà també un ampli aparcament -a l’aire lliure i soterrat- i una benzinera. L’empresa ja compta amb tots els permisos necessaris.