La PAH Anoia convoca una manifestació en protesta per un desallotjament a Capellades
L

5 de maig de 2018

El març de 2016, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Anoia va alliberar un bloc de vuit pisos al carrer d’Oló de Capellades, per tal d’allotjar famílies que havien patit –o estaven a punt de patir– un desnonament i no tenien cap altra alternativa habitacional. Els vuit habitatges són propietat de la SAREB (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, més conegut com “banc dolent”), i no havien estat habitades mai per ningú. És a dir, portaven acabades i buides des de la seva construcció, ara fa més de 6 anys.

Dos anys després, viuen al bloc 8 famílies formades per 15 adults i 13 menors. Segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH Anoia), es tracta de “famílies que no només han tingut l’oportunitat de refer la seva vida, sinó que han rehabilitat i condicionat els pisos, que en molts casos s’estaven deteriorant ràpidament i que ara compleixen per fi la seva funció”. Aquesta organització anoienca ha demanat la cessió dels habitatges i la regularització de la situació de tots els inquilins. “Des de fa mesos intentem negociar amb la SAREB lloguers socials per a totes les persones que viuen al bloc, amb imports determinats en funció dels seus ingressos, però han denunciat a totes les persones que habiten el bloc i ha demanat el seu desnonament immediat mitjançant un procediment penal”.

El judici es farà el proper dilluns 7 de maig als jutjats d’Igualada, a les 12:30, i la PAH Anoia ha fet una crida a anar-hi per protestar per la situació. Sembla, però, que en les darreres setmanes la SAREB ha demanat documentació als inquilins per estudiar la regularització dels lloguers, però no ha donat encara cap resposta ni ha suspès el procediment, com en algun moment s’havia compromès.

Per la PAH Anoia recuperar aquests habitatges són accions “plenament legitimades en la situació d’emergència habitacional en què vivim: més de 600.000 execucions des de 2008 a tot l’estat, i més de 2.500 a l’Anoia, han portat milers de famílies a una situació crítica. Durant aquests anys, els bancs ens estan desnonant de forma massiva de casa nostra mentre acumulen centenars de milers d’habitatges buits (més de 1.150 a la nostra comarca) a l’espera que els preus tornin a pujar per seguir augmentant el seu benefici”.
La PAH considera també que “les administracions estan mostrant una total inoperància i fins i tot complicitat. La majoria dels Ajuntaments de l’Anoia van aprovar mocions on es comprometien a sancionar els bancs que mantinguessin pisos buits. Quatre anys després, no han posat ni una sola sanció. És una vergonya”.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta