14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

La Mancomunitat i l’Aliança per la Conca insisteixen en demanar unitat
L

Publicitat

La setmana passada es va celebrar a Igualada una trobada entre la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) i representants de diferents agents socioeconòmics de la comarca, agrupats en la denominada Aliança per la Conca. El motiu de la reunió era valorar la situació actual del procés d’elaboració del Pla Director d’Activitats Econòmiques de la Conca d’Òdena (PDUAECO) i reflexionar sobre la situació actual i el futur a curt termini.

Hi van participar el president de la MICOD i alcalde d’Igualada, Marc Castells, els 6 alcaldes i alcaldesses dels municipis que la integren i representants d’una quinzena d’entitats, incloent la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), Fira d’Igualada, la delegació a l’Anoia de la Cambra de Comerç de Barcelona, el clúster comarcal de la indústria adobera, el col·lectiu TIC Anoia, UGT, CCOO, Unió de Pagesos, les associacions d’empreses dels polígons industrials de Les Comes i Els Plans, l’Institut Milà i Fontanals i el Campus Universitari Igualada-UdL.

En un comunicat de la MICOD s’explica que durant la trobada, Marc Castells va compartir amb els assistents el document d’avenç, i diverses entitats van manifestar “la necessitat de trobar un instrument per atraure empreses de gran format i reactivar el territori, ja que amb els recursos actuals, la Conca no pot donar resposta a la crisi econòmica i les empreses actives al territori no es poden consolidar i desenvolupar prou com per generar més ocupació”. En aquest sentit, els set alcaldes i alcaldesses del territori, van coincidir en que “és el moment de cercar les inversions que garanteixin un bon futur per la Conca, però si no ho fem bé, ens podem trobar que altres territoris ens passin al davant”.

Respecte el Pla Director, des de la MICOD diuen que “actualment s’estan posant en comú els resultats dels tallers amb més d’un centenar de propostes rebudes”. Després s’elaborarà l’informe de resultats del procés participatiu, que exposarà les principals conclusions. Es preveu presentar aquests resultats al mes de novembre i, amb l’aprovació inicial del PDUAECO, també es farà el retorn del procés participatiu, detallant la incidència que han tingut les aportacions recollides sobre el document aprovat inicialment.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies