La Conca acumula aquest març 140 morts, un 200% més que l’any passat

629

Els alcaldes de la Conca d’Òdena -Marc Castells (Igualada), Maria Sayavera (Òdena), Jesús Juárez (Montbui) i Noemí Trucharte (Vilanova del Camí)- han comparegut avui junts físicament en roda de premsa, en la qual s’ha fet un resum de les actuacions municipals i dels cossos sanitaris i de seguretat des que va iniciar-se el confinament.

Al mateix temps, s’han donat a conèixer algunes dades interessants sobre el volum de tasques relacionades amb l’atenció als ciutadans, i també de l’àmbit sanitari. Així l’alcalde Castells ha informat de dades proporcionades per Funerària Anoia, segons les quals aquest mes de març s’acumulen un total de 140 morts, quan l’any passat eren 47 i la mitjana dels darrers cinc anys, 46. Això significa un augment del 200% respecte març de 2019. D’aquesta xifra de 140, 40 són oficialment víctimes de la Covid-19, si bé del centenar restant podria ser que hi hagués un volum indeterminat de persones que també han mort per la malaltia, però no se’ls ha diagnosticat.

Castells ha justificat la presentació d’aquestes dades “perquè no es tracta d’alarmar, sinó alertar a la ciutadania que això que està passant és molt greu. Estem segurament en el pic de la pandèmia, el confinament va ser en el seu moment una bona decisió”, ha dit l’alcalde d’Igualada. També han parlat els altres alcaldes de la Conca. Noemí Trucharte ha afirmat que “estem treballant plegats des del primer dia, i això permetrà que tots tinguin les mateixes oportunitats i garanties, als municipis només ens separen un carrer o molt poca distància”. Per a Jesús Juárez “ara no es tracta de fer política, i ho estem fent bé. Necessitem sí o sí que arribin els tests ràpids al nostre territori”. Finalment, Maria Sayavera ha explicat que “som el municipi més petit de la Conca, però no ens sentim així”.