La CGT denuncia que el servei de recollida de voluminosos d’Igualada incompleix la normativa de reciclatge

23 de gener de 2023
La Secció Sindical de la CGT de la Societat Mediambiental d’Igualada ha sol·licitat per carta quin ha de ser el tractament dels voluminosos -electrodomèstics, mobles, trastos domèstics…- a la ciutat davant el que creuen que es tracta d’una manca de compliment de la normativa. La CGT denuncia que l’empresa municipal que gestiona els residus i deixalles de la ciutat no té unes directrius clares de com s’han de tractar aquest tipus de residus.

Denuncies que tots aquests residus domèstics grans son enviats a l’abocador de Tivissa, a 140 quilòmetres d’Igualada, i que allà no són degudament reciclats com indica la normativa europea 2018/851.

El contracte de l’Ajuntament d’Igualada amb l’abocador de Tivissa -gestionat per FCC, Fomento de Construcciones y Contratas, S.A.- ja va ser fortament qüestionat l’any 2016. El govern igualadí va optar per traslladar els residus a aquest abocador i des del sindicat creuen que es fa primant interessos econòmics que no pas ecològics.

Anys després, des de la CGT denuncien que els problemes derivats d’aquest contracte segueixen. I també critiquen que el regidor de sostenibilitat, Miquel Vives, ha declinat reunir-se amb la secció sindical. La CGT continua pressionant perquè l’empresa compleixi la legislació mediambiental.
Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta