Jaume Solano encapçala el canvi de junta al Rotary Club Igualada

306

Com és habitual a primers de juliol s’inicia l’any Rotary i es procedeix al canvi de Junta. Aquest relleu es motiu de festa i reuneixen els membres del club per celebrar-ho.

Va ser el passat divendres dia 15 de juliol, al Mas Dels Vivencs de La Pobla de Claramunt. La festa va reunir a 40 rotaris amb la presència de representants del Districte, el Governador i Delegat de Zona. El sopar d’estiu en aquest magnífic entorn, la bona taula i bona música, van convertir-lo en una agradable i reeixida trobada.

junta-rotary-veuanoia
La nova Junta del Rotary.

Seguint les costums del Rotary, es va a procedir al relleu, protocol que consisteix en el lliurament dels estris de cada càrrec de la Junta sortint a la Junta entrant, simbolisme que visualitza l’historia de cada Club. En el cas de Rotary Igualada és el collar de President. Aquest porta una plaqueta per cada nom dels 28 Presidents que han assumit aquesta tasca i que suposa ja, una història important.

Els membres de la nova Junta són: president – Jaume Solano, Secretaria – Francina Bosch, Tresorera – Eva Panicello i Macer – Angel Asensi. En nom de la Junta sortint, Joan Tristany, el fins ara president, va ressaltar la feina feta i les tasques de més  visibilitat com l’èxit del Concert per la Comunitat que va permetre fer aportació de 6.350 euros al Consorci Sanitari de l’Anoia. Esmentar també la tasca en l’àrea de Joventut que premia a tres bons estudiants d’Igualada a participar en Camps Rotaris (aquesta any Egipte, Italià i Txèquia).

Jaume Solano, president entrant, va assumir el compromís de continuïtat i com a reptes nous, intensificar la feina a fer en col·laboració amb la Fundació Rotaria Internacional que aquest any celebra el Centenari. Fundació a través de la que es canalitzen les inversions al Tercer Món, on ressaltem la lluita contra la Polio i les àrees d’educació, maternitat, tractament d’aigües , salut, medi ambient i lluita per la Pau.

Va tancar l’acte el Sr. Sergio Aragón, Governador del Districte, esmentant el referent que suposa a nivell nacional el nostre Club i agraint l’organització de la Convenció celebrada l’octubre passat a la Universitat d’Igualada.

Camp Rotary “Catalunya art i natura”

El Rotary Club Igualada, ha acollit aquest mes de juliol a 12 joves universitaris de diferents nacionalitats dels cinc continents : Estats Units, Australià, Índia, Taiwan, Egipte, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, França, Suïssa, Lituània i Romania.

Des de 1991 aquesta entitat igualadina, organitza aquest Camp en l’àmbit del àrea de Joventut de Rotary International. És un dels més antics i sol·licitats del centenar que s’organitzen a Europa. En aquests camps s’hi desenvolupen  activitats diverses : esportius, culturals, musicals, coneixement del Medi Ambient, marítims, handicaps (per disminuïts físics), etc.

En el cas de “Catalunya Art i Natura” va iniciar-se el passat dia 5 de juliol a Igualada, acollits per famílies socis i amics del Rotary. Durant quatre dies, han participat al European Ballon Festival, visitat el Museu de Can Granotes, Mar i Cel /Cau Ferrat de Sitges, Poblet, El Born, Sagrada Família, Fonts de Montjuic, Sant Jeroni de Montserrat. També es va fer la ja tradicional recepció per part de l’Alcaldia del nostre Ajuntament i rebuts per la Sra. Mª Àngels Chacón qui va aprofitar per “vendre” positivament Igualada al Món.

camp-rotary-joves-veuanoiaGrup que posteriorment es traslladen a Caldes de Montbui, Vilafranca i Manresa, on els Clubs Rotary locals els porten a Tossa de Mar, Barcelona, bodegues del Penedés, Vilanova i la Geltrú, Port Ventura, Mon Sant Benet, empreses com Tous, és dir amb un programa prou intens i que permet als participants, durant 17 dies, un bon coneixement de Catalunya.

És evident que és una activitat amb un component lúdic, però també permet als joves universitaris la pràctica de l’anglès, i el coneixement de persones amb diferents cultures, races i costums. Es creen vincles i relacions entre els participants que sovint duren molts anys.

Després de 25 anys de Camps, el Rotary Club ha rebut 370 joves de tot el món i enviat 231 anoiencs . Es una aportació, petita però necessària per situar Igualada al mapa del món i fer país.