5.7 C
Igualada
Dimarts, 5 desembre 2023

Un article de

Ja ha començat la 40a campanya d’excavació a l’Abric Romaní
J

Publicitat

El passat dilluns 8 d’agost a la tarda va començar la campanya número 40 d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades. Quatre dècades d’excavació continuada que es celebraran de manera destacada durant la Festa Major de Capellades amb visites, exposicions, el pregó i concerts diferents.

La campanya es farà fins el divendres 26 d’agost sota la direcció dels investigadors de l’IPHES-CERCA Eudald Carbonell, Palmira Saladié i M. Gema Chacón. Tal com destaca el mateix IPHES en el seu comunicat, “els treballs d’excavació comptaran amb la participació de 22 persones, de les quals 8 són investigadors/es de l’IPHES-CERCA. A més, hi ha haurà 4 estudiants de doctorat de IPHES-URV, a més d’altres estudiants i investigadors de Madrid, França i Israel. L’objectiu d’aquesta campanya és acabar amb l’excavació en extensió del nivell Ra que correspon a un campament neandertal especialitzat en la caça de cérvols fa 60.000 anys, i encetar un nou nivell, l’S”.

Fins el 25 d’agost es podrà visitar el jaciment en procés d’excavació  amb visites guiades a les 11 i a les 12 (3€/p) i visita lliure per la tarda de 5 a 7 (gratuït). Els dies 13 i 20 d’agost estarà tancat i el dia 16 a la tarda es farà un taller d’eines prehistòriques (amb reserva prèvia a entrapolis.com).

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies