23 de juny de 2019

Isaac i Eva Palomo: “El més important és utilitzar primera matèria de molta qualitat per fer els pastissos”

Jaume Singla

Som l’Isaac Palomo Garcia i l’Eva Palomo Martínez. Som cosins germans i vàrem néixer amb dos mesos de diferència. Sempre hem tingut molt bona relació i per això ens considerem els millors socis possible. Unim les fortaleses de cadascú per a tirar endavant el nostre projecte.

Que és Palomo?
Eva: Volíem trobar un nom que ens definís i que fos fàcil de llegir. Ens va semblar que el nostre cognom comú, era el més indicat per a la nostra empresa.

Quin és el concepte del negoci?
Eva: La pastisseria evoluciona molt i volíem portar a Igualada un concepte nou, Hi ha un gran nivell de pastisseries tradicionals a Igualada i hem volgut donar protagonisme a les noves tendències. Al nostre local de l’avinguda Gaudí, 15, l’obrador està a la vista de tothom i ens agrada adaptar-nos als gustos i necessitats dels clients.

Isaac: Com que som únicament dues persones, tenim una capacitat de resposta ràpida que ens permet adaptar-nos a les necessitats dels clients. Fem pastisseria per encàrrec.

Fent la majoria de la vostra producció per encàrrec, sempre és acabada de fer?.
Eva: Sí. Tenim sempre un petit estoc per als clients que entren a la botiga, però la majoria de la nostra producció es acabada de fer.

Isaac: Preferim treballar per encàrrec, però si sorgeix una urgència també tenim un petit estoc.
Quina varietat de cakes teniu?
Eva: Tenim quatre models diferents de peces de quilo, però dins de cada model ens adaptem a la varietat que ens proposa el client.
Isaac: Ens amollem al que els clients volen. Som molt àgils en la resposta.

On us heu format?
Eva: Tots dos hem estat a l’escola Hoffman de Barcelona. Després cadascú ha treballat en diferents empreses. Jo vaig treballar al Celler de Can Roca. Coincidirem de nou al restaurant La Sal que és on vàrem decidir muntar l’obrador Palomo.

Isaac: La família sempre ha estat vinculada a la hostaleria i jo hi donava un cop de mà quan convenia. Després vaig estudiar a Hoffman i treballar a La Sal amb l’Eva.

Teniu 24 anys. Sent tan joves és fàcil tirar endavant un negoci nou?
Isaac: Sabíem que seria difícil, però està resultant més dur del que prevèiem. Quan resols un problema, n’apareixen quatre de nous. És difícil però a poc a poc anem avançant empresarialment. El més important és que els clients queden satisfets i ens recomanen.

La gent encarrega pastisseria per internet?
Eva: Ens arriben comandes per la xarxa, però les acabem de concretar per telèfon. A la nostra pàgina: www.obradorpalomo.com hi ha el contacte amb el telèfon de tots dos. Atenem a qualsevol hora del dia.

Tenir el negoci a internet vol dir estar pendent de la feina 24 hores?
Isaac: Al ser dos únicament, no pots fer recaure la responsabilitat en ningú més, però tampoc ho voldríem. Ens agrada el contacte amb els clients i escoltar les seves necessitats. Som molt adaptables a allò que els clients ens demanen.

A la botiga també teniu pa.
Eva: Els veïns no tenien cap fleca propera. Tenim pa per donar servei als veïns del barri.

Aquest cap de setmana és Sant Joan. Com és la vostra coca?
Isaac: És de brioix i porta fruita, crema, pinyons i altres elements sempre de primera qualitat. El secret de la coca és una bona base i per això fem un brioix artesà ben flonjo.

Eva: Les mones varen tenir molt bona acollida gràcies al potent pa de pessic de base.

En un negoci nou cal ser més pastisser o més comercial?
Isaac: Al ser dos i estar començant, tots dos hem de fer de tot. Hi ha dies que es queda l’Eva sola a l’obrador i jo surto a visitar clients. Altres dies és a l’inrevés.

Quin és el pastís que té més èxit?
Isaac: Ens valoren molt bé el pastís de noces. S’havia imposat fer-lo a base de porcions individuals, però nosaltres hem tornat al pastís gran, ben fet i decorat.

Eva: Tenim molta varietat i ens podem adaptar als gustos de cadascú.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: