13.5 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Igualada donarà més beques per les activitats d’estiu i les adaptarà a les exigències sanitàries
I

Publicitat

Els departaments d’Esports, Infància i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada organitzaran com cada any diverses activitats d’estiu que, en aquesta ocasió, s’adaptaran a les limitacions motivades per les mesures de seguretat sanitària de prevenció establertes arran de l’episodi de Covid-19.

Aquesta situació ha fet, també, modificar l’oferta de beques, amb la intenció de facilitar que cap infant es pugui quedar sense poder participar en aquestes activitats per motius econòmics. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha ampliat els ajuts que s’ofereixen a través del Patronat Garcia Fossas. A les famílies que ja reben altres ajuts municipals, se’ls concedirà un ajut de manera automàtica i també es podran acollir a aquestes ajudes les famílies afectades laboralment per l’episodi de Covid-19. Aquestes beques, que aquest any es gestionaran preferentment de manera virtual, cobreixen el 50% del preu de qualsevol activitat d’estiu pública o privada que s’organitza a Igualada i pot arribar fins al 100% en els casos en què ho determinin els serveis socials de l’Ajuntament.

A causa de la situació sanitària, aquest estiu no es farà la Kanya Pirenàica i, en el seu lloc, el Consell Esportiu de l’Anoia organitza la Kanya a les Comes, un casal lúdic destinat a infants i adolescents d’entre 6 i 16 anys. Per als nens i nenes de 3 a 12 anys, el Departament d’Infància de l’Ajuntament organitza l’Estiuet, un espai on els infants podran divertir-se i gaudir d’activitats de lleure que també els poden ajudar en el seu desenvolupament personal. Per raons de seguretat i seguint la recomanació del document marc elaborat per la Generalitat de Catalunya, es facilita la proximitat del casal al domicili familiar per evitar desplaçaments llargs i s’amplia dels 2 habituals a 6 els centre públics on es desenvoluparà l’Estiuet, un per cada districte de la ciutat.

Pel que fa a l’Esportiueig, organitzat pel Servei d’Esports al poliesportiu de les Comes i que inclou la pràctica de diferents esports de manera lúdica i recreativa, aquest any es realitzaran rotacions diàries d’esports adaptats al protocol PROCICAT: hi haurà tennis taula, ultimate, bàdminton, atletisme, activitats amb rodes, balls moderns, marxa nòrdica, joc i esport adaptat, cursa d’orientació, jocs tradicionals, beisbol, pales…

D’altra banda, l’Escola Municipal de Teatre La Tarima organitza un casal d’estiu que vol acostar les arts escèniques als infants de primària treballant l’expressió corporal, oral i artística.

A més, el Departament de Joventut també organitza diverses activitats puntuals, a més de l’Estiu Jove i un camp de treball sobre els joves i el canvi climàtic, adreçat a joves nascuts entre 2003 i 2006.

Aquesta programació es complementa, com cada any, amb l’oferta d’activitats d’estiu i de lleure que organitzen diferents entitats infantils, juvenils, esportives i de lleure de la ciutat.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies