JOAN BOIX I VENDRELLS
Sóc en Joan. Nascut a Igualada, al Molí Nou, el 1965. Promotor el setembre de 2014 del Cor Verd, primer restaurant vegà d’Igualada i de la Catalunya Central. La gastronomia transforma el món per contribuir a l’evolució i millora de les societats. Durant aquests 10 anys hem donat de menjar a milers de persones vingudes d’arreu. La cuina «plant-based» és bona, variada, original, saludable i sorprenent. No calen entrecots, peus de porc, popets o cargols, per passar-ho bé menjant. Aviat posarem en marxa un podcast de gastronomia.
Els països occidentals avançats, al segle XXI, no necessitem la mort diària de milions de vaques, porcs o pollastres, ni criar granges de llobarros o importar gambes de Vietnam per sobreviure i alimentar-nos bé. Les granges industrials provoquen que Catalunya es quedi sense aqüífers i patim escassetat d’aigua. Pensem en la sostenibilitat per deixar un món millor als nostres fills i evitarem agreujar el canvi climàtic. L’activisme polític i la sobirania alimentària, comença als nostres plats.
Sóc llicenciat en dret i advocat. Vaig dedicar al periodisme, als anys 80 i 90, els millors 15 anys de la meva vida escrivint històries i cròniques de societat, política i esports al desaparegut Diari d’Igualada, a El Periódico de Catalunya i a la ràdio. He coordinat campanyes electorals a les municipals d’Igualada el 1991 i el 2011. Sóc president de l’Associació de Comerciants Nou Centre d’Igualada.
Els meus avant-passats, fervents devots del Sant Crist, van construir el 1781 a Igualada, el Molí paperer del Boix, aprop de la Roixela, avui abandonat. Els besavis vinyataires van contribuir el 1921 a la creació de la Cooperativa Agrícola d’Igualada per a la producció local de vi i oli. Els avis, convençuts republicans catalanistes i activistes del moviment anarquista als anys 30, van sobreviure a un dur exili interior a la Igualada de la postguerra i del franquisme. El sacrifici dels pares ens ha permès ser qui som.
La notícia que m’agradaria llegir a La Veu de l’Anoia i Veuanoia.cat és…
«Igualada és converteix en la ciutat referència de la cuina vegana i sostenible desafiant la gastronomia de les guies Michelin i Repsol»