10.9 C
Igualada
Wednesday, 28 February 2024

Un article de

Entra en vigor la prohibició d’accés amb patinets al transport públic
E

Publicitat

Des d’avui dimecres 1 de febrer i durant sis mesos estarà prohibit accedir al transport públic amb patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. La mesura es pren després que el 17 de novembre passat un d’aquests aparells explotés i s’incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. El 19 de desembre l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja va acordar que els operadors de transport públic modifiquessin les condicions generals d’utilització dels seus serveis per incloure la prohibició temporal d’accedir amb patinet elèctric tant als vehicles com a les instal·lacions i que comportarà una multa de 200 euros si s’incompleix. Durant aquest mig any s’elaborarà una proposta per regular l’accés.

A partir d’avui  mateix els operadors de transport públic i les administracions titulars dels seus serveis informaran per tots els canals de la prohibició temporal, que inclou, també, patinets elèctric plegats.

En paral·lel, durant aquest període s’impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha anunciat que adaptarà els Bicibox per als patinets elèctrics. A més s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies