Els Protons Percussió guanyen un dels concursos més importants de Catalunya
E

8 de maig de 2018

El grup Protons Percussió es va proclamar campió del V As de Repiques, celebrat a Vilassar de Mar i organitzat pel grup local Ssstrèpits. El concurs bianual i de caire solidari és un dels més importants del territori i arriba un any després d’haver aconseguit també la primera posició al prestigiós concurs de Barcelona. Els igualadins van compartir final amb Blacktucada, de Terrassa, i Fills de la Flama, de l’Hospitalet i vencedors de la segona i tercera edició del mateix concurs.

A l’esdeveniment hi van participar un total de 18 grups de batucada d’arreu de Catalunya. El concurs consistia de quatre parts: un primer estàtic de quatre minuts, una cercavila d’una hora aproximadament pel centre de Vilassar, un altre estàtic de dos minuts que donava el pas definitiu a una plaça Picasso abarrotada d’espectadors i músics, i un últim estàtic de cinc minuts on els tres grups finalistes van donar el màxim mostrant un gran nivell. En un concurs on, a més de la percussió, es valoraven altres aspectes artístics com la imatge i la coreografia, Protons va aconseguir sorprendre amb canvis continus de ritme i portant al límit l’expressivitat a través del ball. El jurat estava format per professionals del món de la comunicació com Vador Lladó, presentador de TV3 o GOL TV, o Llucià Ferrer, locutor de ràdio que ha format part de RAC1 i Catalunya Ràdio, a més de músics i representants de l’ajuntament de Vilassar de Mar.

Aquest segon reconeixement en un any de diferència serveix per situar a Protons, definitivament, com un dels grans grups consolidats del món de la percussió a Catalunya. “Han sigut mesos de molt de treball, d’assimilar les composicions (de la mà del músic Gerard Morte) i, després, d’aplicar-les junt amb la coreografia (creada per la també percussionista Claire Jiménez). De nou, hem rigut i hem plorat, però sobretot hem suat. Els 1.000 euros del premi és la recompensa a la feina ben feta”.

Tot i que al concurs hi van participar 15 músics, el grup central està format per més de 30 percussionistes, al que cal sumar els més de 70 músics que formen part de Protons Escola. El triomf és de tots i cadascun dels membres de la família Protons, que no deixa de créixer en tots els sentits.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta