8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Els “Divendres pel futur” de l’Escola Garcia Lorca
E

Publicitat

Article escrit per Escola Garcia Lorca

Com deia el pedagog Narcís Massó “L’ideal de l’escola nova és ensenyar l’infant a viure en el seu medi ambient. per això mira de lligar el més estretament possible el treball escolar amb els fets de cada dia i amb els problemes que interessen la humanitat en general.

L’escola no és res si no es lliga amb la vida”. Partint  d’aquesta premissa aquest curs hem  engegat  una iniciativa que l’anomenem “divendres pel futur” i la fem   l’últim divendres de cada mes. Des del nivell 3 anys fins a sisè  duem a terme alguna acció o activitat relacionada en tenir cura del nostre planeta, la diversitat humana, la justícia, la igualtat de gènere i transmetre a les nostres nenes i nens els valors de respecte per la diversitat humana, la cura del planeta, la justícia, la igualtat…. l’objectiu d’aquesta iniciativa és incidir en l’afabetització climàtica i ambiental per tal que  puguin tenir unes nocions bàsiques del què és el canvi climàtic i  també incidir  en situacions d’injusticies socials.

Així doncs, des de l’inici de curs hem fet petites accions per millorar  el nostre futur i el del planeta. A continuació referim una relació d’algunes de les activitats que hem fet fins ara.
-Els alumnes de 1r, coincidint amb la vaga Mundial pel canvi climàtic van dissenyar unes pancartes com a protesta a l’emergència climàtica
-Els nens i nenes del nivell 4 anys van aprendre a reciclar al pati, van retolar els contenidors de reciclatge que hi ha al pati i així ens va quedar ben clar quines restes van a cada fracció de reciclatge.
– Les i els alumnes de 1r i 2n de cicle inicial van poder conèixer la tasca tan valuosa que fan els Agents Rurals a la natura. Van aprendre actituds per ser respectuosos amb el medi ambient, els animals i les plantes.
– I altres accions que s’han fet als altres nivells de l’escola relacionades amb el canvi climàtic, el reciclatge i la importància de reduir els plàstics.

Els nostres “Divendres pel Futur”, tot per una Educació per al desenvolupament sostenible que parteix dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 marcats per la Unesco.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies