Els diaris de paper no transmeten el coronavirus

78

Darrerament hi ha hagut algun estament que ha prohibit que hi hagi diaris i revistes en sales d’espera i consultes públiques, justificant que poden ser un possible transmissor del Covid-19. Tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com els principals instituts científics i virològics de referència internacional han dit que el contagi a través de mitjans impresos és insignificant i que per tant és negligible considerar-los com un potencial transmissor del coronavirus. La seva elaboració passa per totes les mesures de control de salubritat i es fa sobre paper, que és una superfície porosa. A més l’AMI (Associació de Mitjans d’Informació) ha dit que no hi ha hagut cap cas de contagi a través del paper de diaris i revistes.

Rentar-se les mans sovint impossibilita la transmissió per contacte, ja que la pell és una barrera infranquejable i els virus només accedeixen al cos a través de les mucoses, vies respiratòries, boca, ulls, ferides, etc. El paper és molt menys transmissor que el fet de sortir al carrer i de tocar qualsevol cosa, la roba, envasos, paqueteria, menjar-se un gelat o prendre un cafè en espais oberts. En definitiva, la possibilitat d’infecció és ínfima.

Els nostres mitjans són una eina indispensable de comunicació i de cohesió del territori. Hem de respectar-los i preservar-los. Atiar la por només serveix per reprimir una veu indispensable per estar informats.