La Generalitat demana que la regió sanitària de la Catalunya Central passi a Fase 2 el proper dilluns

1918
ACN – El Departament de Salut demanarà al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries de la Catalunya Central i Girona passin a la fase 2 del desconfinament a partir del dilluns vinent, 1 de juny. La proposta va ser aprovada aquest dilluns a la tarda al Procicat i ja ha estat enviada al govern espanyol. En canvi, l’executiu català ha considerat que l’àrea sanitària de Lleida no compleix encara les condicions necessàries per rebaixar les mesures de confinament, per la qual cosa preveu que continuï almenys una setmana més en la fase 1.

En les regions que avancen a la segona fase, com serà el cas de pràcticament tots els municipis de l’Anoia si el Ministeri ho aprova, la limitació horària per passejar, fer esport i sortir amb infants es limita al respecte de la franja destinada als majors de 70 anys. Es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.

En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d’higiene. Finalment, a la possibilitat d’anar a llocs de culte i assistir a vetlles i enterraments, s’hi suma també la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.