12 de desembre de 2018

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta nova programació amb Shirley Valentine, Escape Room i La importància de ser Frank

Una quinzena de propostes per als públics més variats i de diversos gèneres, com el teatre, la música o la dansa, conformaran la programació del Teatre Municipal l’Ateneu, coordinada des del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, per al primer semestre de 2019.

Per encetar l’any hi haurà un concert de valsos i polques el divendres, 4 de gener. L’Orquestra Terres de Marca, dirigida per Josep Miquel Mindán, oferirà valsos de la família Strauss, escenes de l’opereta Der Zigeunerbaron, fragments del ballet Coppelia, de Leo Delibes i la Marxa Radetzky. El concert es farà amb la col·laboració de L’Aula Escola de Dansa, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques i l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés.

La programació continuarà el dissabte, 2 de febrer, amb La lleugeresa i altres cançons. L’actor i director Ivan Benet debuta com a autor amb un thriller musical amb tocs de David Lynch, interpretat per Aida Oset i produït per Teatre Nu. El 23 de febrer arribarà La importància de ser Frank d’Oscar Wilde, un espectacle sobre la hipocresia social. David Selvas ha dirigit aquesta producció que, entre molts altres guardons, ha obtingut el Premi al Millor Espectacle de Teatre Barcelona 2018.

Joel Joan i Hèctor Claramunt han escrit i dirigit la comèdia Escape Room. Què pot passar quan dues parelles d’amics de tota la vida queden per fer una escape room, el joc de moda del moment, al barri on fa poc s’ha trobat el cadàver d’un home esquarterat? L’espectacle aterrarà a l’Ateneu el diumenge, dia 24 de març.

El diumenge, 14 d’abril, els intèrprets de Cor de Teatre tornen a la capital de l’Anoia amb Troia. Una veritable odissea que barreja La Ilíada i L’Odissea amb música de Mozart, Verdi, Wagner o Bach. Música a cappella amb trenta intèrprets a escena. El relleu el prendrà Mercè Arànega, el 2 de juny, protagonitzant Shirley Valentine de Willy Russell, dirigida per Miquel Gorriz. És la història d’una dona, amb els fills fora de casa, que viu empresonada per la rutina d’un matrimoni sense vida i sense amor. Un monòleg que parla de la possibilitat de canvi i coratge de viure.

Divendres i dissabtes musicals
A finals dels anys ‘90 van néixer els Cicles de Música a l’Ateneu, de la mà de l’Ateneu Igualadí amb la complicitat i suport de l’Ajuntament. Des de fa algunes temporades,
però, el cicle va passar a anomenar-se Músiques de butxaca, una proposta que, els divendres, porta a l’escenari del teatre vetllades amb concerts de petit format.
El divendres, 1 de febrer, hi haurà la presentació de Rise de The Sey Sisters. Un viatge musical del gòspel a la música africana i el soul de tres dones negres nascudes a Catalunya, un reflex de la seva pròpia lluita. El grup de pop català Arlet és de Manresa i presentarà al març els temes de Mil raons, amb versions i temes propis que parlen de l’amor, la vida i el fet de fer-se grans. Una altra veu jove és la de Pavvla que, amb el seu segon treball Secretly hoping you catch me looking, porta per bandera la provocació i una actitud molt més transgressora que al seu primer disc. Arribarà a Igualada el divendres, 12 d’abril. I, el 3 de maig, tancarà el semestre Giant Rev, la banda liderada per l’igualadí Pau Sastre, que presentarà el segon disc, ple de cançons noves amb un caire nou i eclèctic.
L’altra aposta musical és l’organitzada per la gestora cultural El Gest. El Cicle Escena Sonora proposa els nous treballs d’Anna Roig i Quimi Portet. D’una banda, el 16 de febrer Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project presentaran La tendresse. Hommage aux belles chansons. I, de l’altra, Festa major d’hivern és l’homenatge de Quimi Portet a les festes majors de poble, que l’artista portarà a Igualada el 16 de març.

Els espectacles familiars de La Xarxa
La Xarxa d’Igualada continua la seva tasca de difusió d’espectacles per a tota la família i enceta la temporada amb una companyia de casa, els Farrés Brothers i Cia, que han estat guardonats i han actuat per mig món amb Tripula. Un espectacle per navegar fora del món deixant-se endur per l’aire i la imaginació, un viatge estàtic dins d’un globus que representaran el diumenge, 27 de gener. Zum Zum Teatre, mentrestant, portarà el 10 de febrer el seu guardonat espectacle La gallina dels ous d’or, una faula que convida a reflexionar sobre la riquesa.

La jove companyia Ka Teatre, de Montse Pelfort i Maria Berenguer, presentarà Kàtia el diumenge, 24 de febrer. Un espectacle sobre l’adopció i la necessitat de trobar els orígens. I, finalment, la companyia Sgratta presentarà La princesa en texans el diumenge, 17 de març, amb una princesa molt especial que ensenyarà que l’important no és qui som, sinó com som.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: