10.4 C
Igualada
Dijous, 30 novembre 2023

Un article de

El Mal-Llamp celebra el 30è aniversari amb un gran espectacle piromusical nocturn
E

Publicitat

El Grup Mal-Llamp d’Igualada celebra aquest dissabte, 6 de juliol, el seu 30è aniversari amb una gran trobada de bèsties d’arreu de Catalunya, que es podran admirar a partir de les 5 de la tarda a Cal Font; tallers per a infants a les 6; una cercavila sense foc a les 7 i un gran espectacle de pirotècnia, llum i so a les 12 de la nit.

La Tarasca de Cervera, el Drac de Canyelles, el Drac Bufut de Masquefa, l’Aegis-Boc de Can Rosés del barri de Les Corts de Barcelona, el Drac de Montbui i el Drac de la Llacuna, així com la Víbria Jove d’Igualada, el Flameus i la Voraxis, seran les bèsties que felicitaran el drac Mal-Llamp pels seus 30 anys, i totes plegades es plantaran a la plaça de Cal Font a partir de les 5 de la tarda.

A les 6, a la mateixa plaça de Cal Font hi haurà instal·lades quatre carpes per realitzar-hi diversos tallers infantils, relacionats amb l’imaginari del bestiari del foc i amb la pròpia Colla Mal-Llamp (tallers de xapes i imants amb dibuixos dels dracs colorejats pels nens i nenes; taller de pintar màscares de paper i pintar cares; taller de tabals on s’ensenyarà als més petits els ritmes de l’infern, i “photocall” amb màscares, masses i vestits del grup Mal-Llamp perquè els menuts es puguin disfressar i endur un record en forma de foto).
Les deu bèsties protagonitzaran una cercavila sense foc pel centre de la ciutat, amb inici i finalització a la plaça de Cal Font, a partir de les 7. En tractar-se d’una cercavila especialment pensada perquè tothom pugui admirar les figures i les colles no utilitzaran foc en cap moment del recorregut.

Pirotècnia per a tots els públics
Després d’un sopar popular per als 250 diables de les diverses colles, la celebració culminarà a mitjanit, a les 12, moment en què tota la ciutat està convidada a Cal Font per presenciar-hi un gran espectacle de pirotècnia, llum, foc i música. En comptes d’organitzar un correfoc, la colla ha optat per concebre un espectacle que farà les delícies de grans i petits, amb la participació de diables del Mal-Llamp grans, petits i exmembres de la colla, així com d’altres de les altres colles de dracs convidades.
L’espectacle serà un resum de la història de la colla, un recorregut pels 30 anys de vida des del seu naixement al barri de Santa Caterina, Carme i Travessies, en què s’hi empraran diversos elements pirotècnics coordinats amb ràfegues de llum i l’ambientació musical, un escenari principal i diversos “pòdiums” amb una bèstia cadascun.

Altres activitats dels 30 anys
La colla ja va iniciar els actes del 30è aniversari participant amb un carruatge propi als Tres Tombs d’Igualada, amb els petits de la colla repartint caramels a tort i a dret. Així mateix, a l’agost serà l’encarregada de coordinar el correfoc de Festa Major, i també està organitzant una exposició fotogràfica retrospectiva.

Història de la colla
Fundat el 1989, el Grup Mal-Llamp va néixer al cor d’Igualada, al barri de Santa Caterina, Carme i Travessies. Allí va ser on hi va néixer precisament el primer drac, el Mal-Llamp, que anys més tard acabaria donant nom a tota la colla. Més endavant van arribar el Flameus (1993, amb una estrena espectacular baixant el balcó de l’Ajuntament d’Igualada, gràcies a una tirolina, tot encès), el Cabró, la Diablessa i la temible

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies