El govern d’Igualada deixaria via lliure al pas de l’Escola Ateneu a escola pública

324

A principis de setmana el grup municipal d’Igualada Som-hi va anunciar que presentaria una moció en el següent ple per tal de què el consistori igualadí donés suport al pas d’escola concertada a escola pública de l’Escola Ateneu. La demanda es produeix després que fa unes setmanes la Generalitat aprovés un decret que permet convertir escoles concertades en públiques si compleixen una sèrie de requisits.

I en la roda de premsa setmanal d’aquest dimecres, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va assegurar que des del govern no es posaria cap trava a aquest canvi, sempre i quan, la propietat de l’escola, el claustre i l’AMPA i estiguessin també d’acord. Castells també va aprofitar per elogiar el nivell de l’educació igualadins, al mateix temps que puntualitzava que “aquest govern no està a favor ni de l’escola pública ni de l’escola concertada, aquest govern està a favor de la bona escola”. I afegia, “el nostre grup creiem en la llibertat dels pares i mares d’escollir l’escola per als seus fills”.

Ara bé, així com des del govern sembla que no es posarà cap trava al pas de concertat a públic de l’escola primària, Marc Castells sí que va posar el fre de mà pel què fa al canvi de l’escola bressol. “No tenim previst cap canvi més enllà de l’escola primària”, va explicar. A diferència de l’escola primària, que el cost seria assumit per la Generalitat, el pas a pública de l’escola bressol implicaria més inversió per part de l’Ajuntament.