Dues alumnes dels Maristes d’Igualada recullen el 1r premi del concurs del programa d’Educació Financera de la Generalitat i l’IEF
D

19 de juny de 2018

Les alumnes de 4t d’ESO dels Maristes d’Igualada Carla Alemany i Jorgina Marimon van recollir ahir el 1r premi del 3r concurs d’Infografies del programa d’Educació Financera a les escoles. En el seu treball guanyador, la Carla i la Jorgina expliquen a través d’una infografia què són el impostos i els tipus que hi ha.

El programa d’aquest curs va contar amb la participació de 17.000 alumnes d’ESO de 359 centres escolars d’educació secundària, i 1.731 alumnes de 47 centres d’Adults, el que suposa la millor xifra del programa des del seu naixement, ara fa sis anys.

En el moment que van conèixer que eren les guanyadores, a finals de maig, les alumnes explicaven que “vam decidir resumir què eren els impostos, de quins tipus són, per què serveixen, com i qui recapta els impostos i els serveis que rebem a partir d’ells i tota aquesta informació la vam decidir combinar amb molts colors i el més esquematitzada possible amb les paraules clau i ben resumides. Ens fa molta il·lusió haver quedat primeres de Catalunya ja que és una motivació per a nosaltres i el resultat del nostre esforç”.

L’entrega del premi es va realitzar ahir a la tarda a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya a Barcelona, i es va dins de la cloenda de la 6a edició del programa d’Educació financera a les escoles. El director general de l’Institut d’Estudis Financers, Josep Soler, va destacar l’èxit del programa assegurant que “permet que els alumnes adquireixin competències bàsiques en finances personals, quelcom bàsic per apoderar els nostres joves per a que tinguin l’autonomia suficient”.

L’acte va ser conduit per la periodista Núria Riquelme i va contar amb la presència del vicepresiendent de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès.

El concurs d’Infografies està organitzat per l’Institut d’Estudis Financers, juntament amb els amb els departaments d’Ensenyament, Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta