Comencen les obres de construcció del nou pavelló poliesportiu de Les Comes
C

7 de març de 2018

L’Ajuntament d’Igualada va iniciar, la passada setmana, les obres per dotar d’un nou pavelló poliesportiu el complex esportiu municipal de Les Comes, un projecte que forma part de la candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019 i del Pla de Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals.

Aquest edifici s’ubicarà a la part superior del complex, a tocar de les quatre pistes poliesportives actualment existents. Tindrà una arquitectura lleugera, amb molta llum natural, serà plenament accessible i estarà comunicat amb els pavellons annexes. La instal·lació s’ha dissenyat segons els estàndards del Consell Català de l’Esport, amb pistes de futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol de dimensions reglamentàries i un sostre que s’aixecarà fins als 7 metres. A peu de carrer hi haurà vestidors, despatxos i serveis públics i, a la part superior, s’hi trobaran les pistes, graderia amb capacitat per 275 espectadors, vestidors i magatzems.

Amb aquest nou equipament, l’Ajuntament vol respondre a la creixent demanda d’espais de pràctica esportiva per part dels clubs, amb una infraestructura moderna i funcional. Amb un cost proper als 2,4 milions d’euros, es preveu que entri en funcionament durant la primavera de l’any 2019.

L’skate parc, que fins avui es trobava a l’espai on ara s’aixeca el pavelló, es reubica temporalment al parc delimitat pels carrers Salvador Espriu, Joan Serra i Constansó i l’Avinguda dels Països Catalans. El govern municipal ja treballa per definir a mig termini una ubicació definitiva per aquesta instal·lació, que es vol consensuar amb els seus usuaris. Pel que fa a la zona destinada a la pràctica del biketrial, es traslladarà només uns metres, a l’entorn de l’aparcament actual de la piscina.

A banda, continuen a bon ritme les obres de construcció d’un nou aparcament gratuït que també donarà servei precisament a la piscina municipal. Permetrà estacionar 135 vehicles i la seva posada en marxa es preveu per aquest mateix estiu.

Ciutat Europea de l’Esport 2019
L’Ajuntament d’Igualada, des de les seves regidories d’Esports i Qualitat Urbana, va iniciar l’any 2016 el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals. Té per objectiu posar al dia les instal·lacions esportives municipals, en molts casos envellides pel pas de les dècades i per l’ús continuat, renovant-les i ampliant-les per a assolir també la distinció de Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019, un segell que atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?