15.4 C
Igualada
Dijous, maig 26, 2022

Captem inversions, ampliem estudis, guanyem equipaments

Des del govern de Junts per Igualada estem ja construint les noves pistes de l’Institut Badia i Margarit, que seran alhora unes pistes obertes al barri. L’aposta per aquest institut neix de la necessitat de dotar al districte de llevant d’un centre educatiu juvenil, i donar resposta a totes aquelles famílies dels barris de Montserrat, Sant Crist, així com Les Flors i també de la zona centre. Teníem clar que era necessari impulsar aquest institut, i ja el 2015 vam cedir els terrenys a la Generalitat de Catalunya per a la seva construcció. Som una ciutat sense barracons, hem treballat per trobar les inversions necessàries i fer que aquest institut sigui una realitat. Ara, el 2022 és un institut de referència a la comarca, amb ESO i també Batxillerat, i amb un equip directiu motivat i entusiasta. Un institut connectat amb l’escola Gabriel Castellà i just davant de l’equipament juvenil de Cal Badia, que permetrà establir vincles entre les diferents entitats que hi participen amb els joves de l’institut, així com transformar amb inversió pública la zona de llevant.

Des de Junts per Igualada tenim clar que hem de seguir sent un referent en l’àmbit educatiu. No hi ha futur per a les ciutats mitjanes d’aquest país que no apostin per l’ensenyament, i creïn oportunitats perquè els joves es puguin desenvolupar i formar-se per entrar en aquest món laboral cada cop més complex. Ho hem fet possible gràcies a la mateixa estratègia que ja hem fet a altres espais de la ciutat.

Seguim avançant a pas ferm cap a l’excel·lència educativa amb l’impuls d’un nou grau superior de Formació Professional a l’Escola Municipal d’Art La Gaspar. Aquest nou grau en Gràfica Audiovisual ens permet completar tot l’itinerari formatiu dins el món del disseny. Vam captar el coneixement, i ara hem apostat també per l’equipament, amb un nou plató que utilitzarà l’escola d’art, però que també se’n beneficiaran entitats de la ciutat com l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, fundada l’any 1930.

En aquesta aposta pels estudis de la ciutat hi té un paper clau l’Institut Milà i Fontanals, amb els que estem treballant un Pla Funcional d’usos per dotar-los d’eines per a la seva ampliació, més necessària que mai. L’any 2021, centenars de joves es van quedar sense plaça a la primera opció escollida dins la preinscripció escolar, i això no pot tornar a passar. Cal que la Generalitat segueixi treballant en aquesta ampliació i el govern de la ciutat estarà al seu costat per agilitzar tots els tràmits.

La referència estrella en aquesta política és la de l’impuls de la universitat pública a la nostra ciutat. Fa 11 anys els estudis universitaris a Igualada eren mínims, però amb les polítiques valentes de l’equip de Marc Castells ara la nostra universitat ja té 7 graus i 1 Master. Un campus universitari al Pla de la Massa, un hospital simulat totalment innovador i revolucionari (el 4D Health) gràcies a un ajut europeu, la distinció del nostre hospital com a hospital universitari, i un futur campus de la salut en construcció al Passeig.

Aquesta és la nostra política. Captar inversió, ampliar els estudis i guanyar en equipaments. Millorem el present però sobretot el futur de la nostra ciutat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu critica la falta de compromís per fer front a la segregació escolar

El gener de 2020, mesos abans de l’inici de la pandèmia, es va realitzar la primera trobada  de la “Comissió per l’equitat educativa a...

Crema intencionada de diversos contenidors a Vilanova

Aquests dilluns a tres quarts d'una de la matinada, els Bombers i la Policia Local de Vilanova del Camí van haver d'actuar davant d'un...

Marc Castells denuncia unes pintades que l’amenacen de mort

El passatge que uneix la Rambla Sant Isidre amb el Carrer Nou s'ha despertat aquest matí amb unes pintades amaneçadores cap a l'alcalde d'Igualada,...

Quatre detinguts per diversos robatoris a l’interior de vehicles

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 18 i el 19 de maig tres homes i una dona, d’entre 23 i 29 anys, com...

La Torre de Claramunt no pavimentarà el camí del Xaró després de consultar-ho amb els veïns

Els veïns i veïnes del Xaró han decidit a través d’una enquesta popular que no es pavimenti el camí que uneix el nucli del...
Compartir