12.1 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Capellades entrega el títol de Fill Adoptiu a Ton Argelich
C

Publicitat

L’alcalde de Capellades, Salvador Vives, va fer entrega el passat diumenge del títol de Fill Adoptiu de Capellades a Ton Argelich Iglesias davant un pleníssim teatre La Lliga.

Seguidament, va intervenir l’homenatjat per agrair la presència de totes les persones assistents i compartir més anècdotes de la seva trajectòria.

Prèviament s’havien fet diverses glosses per repassar la seva vida i projectes des de diferents àmbits ja que la seva col·laboració amb la vila i les entitats ha estat llarga i fructífera.

La Comissió organitzadora va recordar la seva aportació en el món teatral on, a banda d’actuar, també ha col·laborat més intensament; la creació de diversos espais emblemàtics de la vila com ara el Racó de Sant Jordi o la font del carrer Fondo; també amb vàries capelles com la de la Verge de Montserrat o la del carrer d’Oló.

Una de les seves facetes més conegudes relaciona el Ton amb diverses peces de la imatgeria capelladina. Va ser qui va restaurar els Capgrossos de Capellades, quan van aparèixer molt deteriorats a les golfes de l’Ajuntament i després va construir els motllos per fer-ne de nous. També va “reviure” el Drac de Capellades, després que l’originari es cremés. Va col·laborar en la creació dels Gegantets de Capellades, el Capelló i la Miramar, els capgrossos de Fil i Canya, els caps del Petit Príncep…

Fora de la imatgeria, va ser un dels promotors de la restauració de la Capella de Santa Bàrbara, a la Font de la Reina, que estava molt deteriorada.

Tal com es va destacar al llarg del reconeixement, una de les virtuts destacades és la gran multiplicitat de tècniques de treball utilitzades, que li han permès recuperar peces antigues per integrar-les a obres noves – a la Font del carrer Fondo o a la mateixa Capella de Santa Bàrbara-.

En aquest sentit el regidor de Cultura, Àngel Soteras, en va destacar durant la presentació que “cadascun de nosaltres coneixem el “nostre” Ton Argelich, aquell que ha col·laborat amb qualsevol de les iniciatives en què hem pres part. Avui coneixerem els “altres” Tons Argelichs, el qui ha col·laborat en tantes i tantes accions on no hi érem. I comprovarem, segur, que tots són el mateix Ton: la persona afable, discreta, sempre disposada…, el tipus de persona que tots volem per als nostres pobles”.

L’acte va acabar amb un refrigeri per als assistents al Pati de La Lliga, per fer un brindis conjunt.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies