8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

El dissenyador igualadí Ricard Vila guanya el prestigiós IF Design Award
E

Publicitat

Ricard Vila Studio, ubicat al barri del Rec d’Igualada, ha guanyat el prestigiós premi IF Design Award 2020, que atorga IF International Forum Design, l’organització alemanya amb seu a Hannover que reconeix els millors dissenys industrials d’arreu del món. La peça seleccionada és el llum Mood, produït per Simon Elèctric, un disseny exquisit que parteix del concepte de la llum com a generadora de sensacions i experiències diferents i de com pot arribar a crear un ambient de bellesa que cadascú pot idear a la seva manera.

Important premi internacional de disseny
Els IF Design Awards es concedeixen des de l’any 1953, és el reconeixement més antic i independent dels millors projectes de disseny industrial que s’han presentat durant l’any. Es divideixen en set categories: producte, comunicació, envasos i embalatges, disseny de serveis/experiència d’usuari, arquitectura, arquitectura interior i projecte professional.

En aquesta edició el jurat ha estat format per 78 professionals de 20 països diferents que durant tres dies s’han reunit per examinar i deliberar sobre més de 7.300 propostes acceptades, per acabar escollint els millors de l’any 2020. Ricard Vila recollirà el premi el proper mes de maig a Berlin en un acte que reunirà el millor del disseny industrial del món. Els productes guanyadors seran exposats a Berlin, al Cafe Moskau, del 2 al 10 de maig durant la Berlin Design Week.

Aquest és un premi internacional molt important que suposa un reconeixement a l’estudi dirigit per Ricard Vila (Igualada, 1974), dissenyador industrial que ja compta amb una sòlida trajectòria. Ricard Vila, va estudiar a l’Escola Elisava de Barcelona on es va especialitzar en disseny industrial. Va treballar en diversos estudis on destaca Lievore Altherr Molina, fins que l’any 2.000 va fundar el seu propi, Ricard Vila Studio. També ha estat 2 anys professor del Màster en Disseny i Desenvolupament de producte de l’Escola Elisava i professor a LCI Barcelona.

Ricard Vila desenvolupa diversos projectes de disseny en mobiliari, producte, interiors i retail pels quals ha rebut premis com millor moble de la FED de les Balears, en dues edicions. Des de l’any 2009, Ricard Vila també és un dels promotors i responsable d’espais de l’esdeveniment de retail moda Rec.0 Experimental Stores, el festival de pop-up stores que durant quatre dies, dues vegades l’any, transforma antigues fàbriques del barri del Rec d’Igualada en botigues efímeres que ocupen grans marques i dissenyadors de moda.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies