2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Calaf i Piera commemoren el Dia per l’Alliberament LGTBI
C

Publicitat

El 28 de juny és celebra el Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals, una jornada festiva i reivindicativa per la igualtat jurídica i social i la tolerància per la diversitat d’orientació sexual.

Calaf també es sumarà a aquesta data reivindicativa amb diverses activitats de sensibilització sobre el col·lectiu LGTBI que tindran lloc avui dimecres 26 de juny a les 18:30 h a la plaça Ravalet sota el lema “Rebentem armaris”.

Primerament es farà una taula rodona amb persones del col·lectiu LGTBI de la vila i alguns dels seus familiars on explicaran les seves pròpies vivències i experiències. Seguidament es farà una pintada de bancs amb la bandera d’Arc de Sant Martí l’ensenya representativa del col·lectiu LGTBI.

Per acabar, es realitzarà un berenar amb tots els assistents.

A Piera, les activitats seran el divendres 28 de juny
L’Ajuntament de Piera es vol sumar a aquesta iniciativa donant suport a una campanya de la Diputació de Barcelona anomenada “Connectem els municipis amb la diversitat sexual i de gènere. Per uns municipis orgullosos dels seus colors”, i que pretén implementar la Llei 11/2014 per a garantir els drets del col·lectiu LGTBI.

Aquest 2019 es commemoren els 50 anys dels disturbis a Stonewall Inn al 1969 a la ciutat de Nova York, que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual. El 26 de junys de 1977, a les Rambles de Barcelona va tenir lloc la primera manifestació pels drets del col·lectiu LGTBI de l’Estat espanyol, organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies