2.5 C
Igualada
Dilluns, gener 18, 2021

Arcadi Oliveras anima a la candidatura de Decidim Igualada

Arcadi-grup.jpg

Ahir al vespre, dilluns 4 de maig, vam tenir la visita d’Arcadi Oliveras a Igualada per donar suport i animar als candidats i a les candidates de Decidim Igualada.
En primer lloc l’Arcadi va felicitar als candidats i va manifestar estar content per tots els processos de confluència que es donen a diferents municipis de Catalunya. Va lamentar però que en unes candidatures falten uns o falten altres.
Va remarcar la importància de les eleccions municipals, ja que l’Ajuntament és l’administració més propera als ciutadans, i en va destacar tres aspectes:
• Necessitat de més competències i més pressupostos. Per això ha denunciat la pèrdua de competències i el fet que les administracions locals només representen amb un 14 % dels pressupostos generals.
• Necessitat de propostes per avançar cap una població oberta als nouvinguts, tot remarcant que és en la vida municipal on es creen i es donen les bases per a la convivència.
• Necessitat de tractar les emergències socials. En aquest aspecte ha assenyalat la importància de lluitar contra l’atur. I per això ha parlat per una banda de potenciar les diferents formes de l’economia social (per exemple, foment i suport a les cooperatives), i per altra de la creació de llocs de treball en els serveis a les persones.
Ell mateix s’ha preguntat d’on sortirien els recursos i ha fet referència a la necessitat de lluitar contra el frau fiscal a tots els nivells. En aquest sentit ha denunciat la gran banca i les grans empreses com les primeres que defrauden.
Finalment quan li hem comentat que l’alcalde actual es vanagloria de ser un alcalde que no fa experiments, ens ha animat a experimentar noves formes de participació política, de recuperació social, de cura ambiental, de protecció de tots aquells que han quedat més desafavorits per aquesta crisi, ens ha animat a protagonitzar un experiment engrescador de la gent que pensa que des dels municipis fins a la Unió Europea o la ONU, un altre món és possible i que aquest canvi comença des de baix, als barris, als districtes, en definitiva als municipis.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir