Arcadi Oliveras anima a la candidatura de Decidim Igualada

37

Arcadi-grup.jpg

Ahir al vespre, dilluns 4 de maig, vam tenir la visita d’Arcadi Oliveras a Igualada per donar suport i animar als candidats i a les candidates de Decidim Igualada.
En primer lloc l’Arcadi va felicitar als candidats i va manifestar estar content per tots els processos de confluència que es donen a diferents municipis de Catalunya. Va lamentar però que en unes candidatures falten uns o falten altres.
Va remarcar la importància de les eleccions municipals, ja que l’Ajuntament és l’administració més propera als ciutadans, i en va destacar tres aspectes:
• Necessitat de més competències i més pressupostos. Per això ha denunciat la pèrdua de competències i el fet que les administracions locals només representen amb un 14 % dels pressupostos generals.
• Necessitat de propostes per avançar cap una població oberta als nouvinguts, tot remarcant que és en la vida municipal on es creen i es donen les bases per a la convivència.
• Necessitat de tractar les emergències socials. En aquest aspecte ha assenyalat la importància de lluitar contra l’atur. I per això ha parlat per una banda de potenciar les diferents formes de l’economia social (per exemple, foment i suport a les cooperatives), i per altra de la creació de llocs de treball en els serveis a les persones.
Ell mateix s’ha preguntat d’on sortirien els recursos i ha fet referència a la necessitat de lluitar contra el frau fiscal a tots els nivells. En aquest sentit ha denunciat la gran banca i les grans empreses com les primeres que defrauden.
Finalment quan li hem comentat que l’alcalde actual es vanagloria de ser un alcalde que no fa experiments, ens ha animat a experimentar noves formes de participació política, de recuperació social, de cura ambiental, de protecció de tots aquells que han quedat més desafavorits per aquesta crisi, ens ha animat a protagonitzar un experiment engrescador de la gent que pensa que des dels municipis fins a la Unió Europea o la ONU, un altre món és possible i que aquest canvi comença des de baix, als barris, als districtes, en definitiva als municipis.