12.9 C
Igualada
Dissabte, març 6, 2021

Marc Castells afirma que CiU és la garantia a Igualada de govern responsable, transparent i de projecció a l’exterior

DSC_3665.jpg

Marc Castells, cap de llista per Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions del 24 de Maig a Igualada, ha avançat aquest dilluns, 4 de maig, davant dels mitjans de comunicació locals, els primers blocs del seu programa.

Compromís per destacar Igualada al món
En primer lloc, el candidat ha explicat que “l’ambició i la superació han de seguir essent qualitats associades a la manera de fer dels igualadins i, de la mateixa manera que els darrers quatre anys hem aconseguit que altres ciutats properes s’emmirallin en nosaltres a l’hora de fer algunes coses, ara volem que aquesta influència vagi més enllà de Catalunya”. Ha afegit que “Igualada ha de tornar a ocupar un lloc ben visible al món, com ja el va tenir fa moltes dècades, estem en el bon camí per aconseguir ser referents en diferents àmbits i aquesta és la línia que cal continuar traçant”. Per això ha avançat que, si CiU governa a Igualada, crearà una regidoria específica d’Internacionalització i Projecció Exterior, que treballarà per la recerca de fons europeus per al desenvolupament de projectes d’abast internacional, per la participació en fires i esdeveniments específics, pel suport a fora dels sectors econòmics i industrials que ho necessitin, i per l’establiment d’aliances estratègiques amb altres ciutats del món, fets, tots ells, que han de tenir una influència important en l’impuls de l’economia local. Els últims anys, explica, “això ja s’ha fet de manera específica en àmbits com la pell de qualitat, establint llaços amb el Marroc, Mèxic, Brasil, Turquia o Anglaterra, i això és el que cal seguir incentivant també amb altres sectors”. Igualment, afegeix, “cercarem vies de col·laboració diverses que puguin donar fruits econòmics amb les ciutats agermanades amb Igualada, com són Lecco, Guimaraes i Aksakovo”.

La promoció i extensió de la influència del nou Campus Universitari d’Igualada més enllà de la ciutat també serà una línia cabdal d’acció. De moment, en els darrers quatre anys ja s’ha dotat d’abast internacional el màster en enginyeria del cuir, un fet que atrau estudiants d’altres nacionalitats, com ara Mèxic i la Xina. A banda, els laboratoris del Campus, seu també de la nova Càtedra en Innovació de la Pell, el Tèxtil i la Moda, han rebut recentment la certificació d’una important marca del luxe per dur-hi a terme les anàlisis de les pells de qualitat amb el seu segell. Aquests, segons Castells, són “exemples de l’impuls exterior que volem donar al Campus d’Igualada, on ara també s’hi afegeixen estudis d’Infermeria i Administració i Direcció d’Empreses Industrial”. “Seguirem reforçant la nostra oferta d’estudis, directament vinculats a l’empresa local, i posant encara més èmfasi en la seva promoció internacional, per a distingir el nostre Campus i portar estudiants d’arreu” ha afegit.

Finalment, Marc Castells anticipa que la línia d’acció del seu equip per als propers quatre anys passarà també per continuar incentivant la celebració d’esdeveniments que fan la ciutat singular arreu del món, com l’European Balloon Festival, “una cita en la qual vam creure i que avui deixa bocabadats els lectors dels diaris de tot el món per l’espectacularitat de les seves imatges”. L’Igualada Urban Running Night Show, que aplega esport i comerç de manera diferent i innovadora, també n’és un bon exemple, i alguna ciutat europea s’ha mostrat interessada ja a importar aquesta mateixa fórmula.

La cooperació al desenvolupament “per part d’una ciutat que sempre s’ha distingit per la seva solidaritat” ha de ser també un deure inexcusable per al futur consistori”.

Garantia de transparència i de Bon Govern
Castells ha destacat, a més a més, que “si tornem a governar a Igualada, som la garantia que, a l’Ajuntament, se seguirà aplicant allò que nosaltres anomenem el Bon Govern”. Ha recordat que, en els últims quatre anys el govern que ell ha encapçalat ha retornat uns 20 milions d’euros als bancs per eduir l’elevat deute heretat del govern anterior, s’ha garantit la prestació de tots els serveis públics, s’ha rebaixat notablement el retard en el pagament a proveïdors, s’ha congelat la majoria d’impostos i taxes de competència local, s’ha posat ordre en l’excés d’empreses municipals que en molts casos no tenien una utilitat clara, i s’han fet passos molt importants en la millora de la relació entre l’Administració i els ciutadans.

El candidat per CiU ha afirmat que “podem assegurar que seguirem gestionant amb rigor i transparència els diners de tothom, que només farem aquelles inversions que tinguin un retorn real per la ciutat, que mantindrem la tendència de moderació dels impostos locals i que seguirem reduint, cada cop més, el termini de pagament als nostres proveïdors”. Tal i com ha explicat, el seu projecte passa també per seguir aplicant la simplificació administrativa iniciada ja els darrers anys amb la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i Empresarial i amb la plataforma de tràmits online. En aquest mateix àmbit, ha avançat que es vol crear un Consell Assessor del Bon Govern, implantar un programa de millora contínua de l’atenció ciutadana i noves mesures de participació ciutadana adequades als nous temps.

L’objectiu, segons assegura Castells, és “continuar governant amb responsabilitat i seguir mantenint una política de proximitat amb la ciutadania”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir