Aquest diumenge, el Teatre Municipal l’Ateneu acull la 21a edició de la Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada

13

Igualada compta amb nombroses escoles de dansa i agrupacions que la converteixen en una ciutat amb una arrelada tradició en aquest vessant artístic. Per això, des del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, un any més, es vol reivindicar aquesta pràctica coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra mundialment cada 29 d’abril.

Aquest diumenge, 5 de maig, a les 18h i al Teatre Municipal l’Ateneu, es durà a terme l’acte central de la commemoració, amb la 21a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, que commemorarà el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Diversos grups i escoles de dansa oferiran una mostra de les seves novetats i millors coreografies. El preu de l’entrada serà de 3 euros i l’acte està organitzat en col·laboració amb les escoles i associacions de dansa d’Igualada.

Ja han confirmat la seva participació l’Aula Escola de Dansa, l’Estudi de Dansa i Expressió Dell’Arte i la Companyia Jove de Dansa d’Igualada Dell’Arte, l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia, Espai d’Arts Escola de Dansa, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques, l’Escola de Dansa Oriental Luna Mora, l’Esbart Dansaire Ateneu Igualadí, l’Agrupació Folklòrica Igualadina, l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés i, per primera vegada, Concèntric Dansa d’Igualada i Urban Essence Dance School d’Igualada. A la Mostra també hi participen escoles foranes com l’Escola de Dansa Esther Insa de Barcelona i l’Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu.

Posteriorment, el dissabte 11 de maig, a les 21h i al Teatre Municipal l’Ateneu, IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, presentarà The Prom, In Memoriam i Whim. IT Dansa és una companyia que va néixer l’any 1998 per a contribuir a la professionalització d’alumnes que havien acabat els estudis de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Vint anys després, s’ha convertit en una companyia de prestigi que torna a Igualada per presentar tres noves creacions. El preu de l’entrada és de 18 i 15 euros i els alumnes de les escoles de dansa gaudiran d’un descompte del 50% presentant el val de descompte que els facilitarà la mateixa escola.

El darrer acte serà el diumenge, 19 de maig, a les 12h i també al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils Catalònia, que comptarà amb la participació dels grups Esbart Dansaire de Granollers Vallès Oriental, Esbart Castell de Tona Osona, Esbart Dansaire de Monistrol i Bitrac Dansa. El preu és gratuït i l’acte l’organitza Bitrac Dansa amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.