21.5 C
Igualada
Divendres, setembre 30, 2022

Aleix Solé, soci cofundador d’Iguana: “Estem fortament arrelats al territori i tenim una clara vocació de proximitat”

Som una empresa d’aquí, amb seu a Igualada i a Masquefa, que donem servei a empreses i a particulars de la comarca de l’Anoia i d’alguns municipis del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Vallès Occidental. Despleguem la nostra pròpia xarxa, tant de fibra òptica com de radioenllaç per poder garantir la màxima qualitat; i prestem serveis d’Internet, telefonia fixa, telefonia mòbil, enginyeria i fem projectes de telecomunicacions a mida.

Quina ha estat la trajectòria de la vostra empresa?
Iguana es constitueix com a empresa l’any 2012 a partir de la llavor d’una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 2004, i neix amb l’objectiu de resoldre els problemes de connexió a Internet a la nostra comarca.
Amb la constitució com a empresa comencem a crear la nostra pròpia xarxa tant de fibra òptica com de radioenllaç. L’any 2014 comencem a desplegar la nostra pròpia xarxa de fibra òptica a Igualada, convertint-nos en el primer operador que iniciem el desplegament a la capital de l’Anoia.
A dia d’avui, Iguana comptem amb més d’una vintena de nuclis desplegats amb la nostra pròpia xarxa de fibra òptica, el que suposa més 35.000 immobles en cobertura; i oferim serveis de connexió a Internet, telefonia fixa, mòbil, televisió, serveis d’enginyeria i projectes de telecomunicacions a mida per a empreses, administracions públiques, etc. i tot plegat amb una clara vocació de proximitat, servei i arrelament al territori.

Quins són els vostres principals serveis/productes?
Iguana oferim serveis de connexió a Internet per fibra òptica i per radioenllaç a través de les nostres pròpies xarxes de telecomunicacions. També serveis de telefonia fixa, de telefonia mòbil i de televisió. Gràcies a la nostra experiència i expertesa també fem projectes de telecomunicacions a mida per a empreses o entitats públiques i projectes d’enginyeria.

Quins és el vostre valor diferencial?
Apostem fortament per la qualitat donant el millor servei possible amb les mateixes característiques amb què nosaltres voldríem poder utilitzar-lo. Per fer-ho, dissenyem i despleguem noves xarxes, ja que és la millor manera que tenim d’oferir i garantir el millor servei. Per tant, invertim constantment en xarxa apostant perquè el territori, la seva gent i les seves empreses disposin d’una via de comunicació de qualitat, simètrica, de banda ampla, assequible i d’igual a igual.
El nostre equip és local per oferir un tracte de proximitat. Coneixem bé el territori i les seves mancances i treballem per mitigar-les. Finalment, però no menys important, els nostres clients són la nostra raó de ser i per tant, la seva opinió és fonamental per a la nostra millora constant.

Com considereu que es troba el sector TIC a l’Anoia?
El sector TIC a l’Anoia està en molt bona forma. Som la tercera comarca de Barcelona en creixement dins del sector TIC, amb un 2,5% de població activa al sector i 1,7% d’empreses que ens hi dediquem. Som un sector en plena expansió i podríem esdevenir un dels motors de creixement de l’economia de la comarca si som capaços de superar els reptes que com a sector tenim, com per exemple la cerca i retenció de professionals qualificats.

Quins són els reptes de les empreses TIC de l’Anoia?
Un dels principals reptes és la captació i retenció de talent. Costa molt trobar professionals amb perfils adequats per a les empreses del sector, i és difícil generar vocacions. Cal trobar la manera de tenir estudis afins que permetin nodrir de professionals qualificats les empreses del sector TIC i oferir-los llocs de treball prou atractius perquè vulguin quedar-se a treballar a la comarca i fer-hi carrera. Hi ha força aspectes fora del nostre control directe que tenen un impacte en aquest sentit, que es resumeixen en la qualitat de vida que pot oferir l’Anoia a aquest tipus de professionals, amb aspectes positius -densitat de població, cost de la vida, etc.- i d’altres no tant, com l’oferta de lleure o la qualitat de la comunicació viària i del transport públic fins a l’àrea metropolitana de Barcelona o en l’eix Penedès-Bages.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La 10a Mostra d’entitats enceta l’Octubre Solidari a Igualada

La programació de l’Octubre Solidari 2022 comprèn un recull d’activitats concentrades en un mes i mig i promogudes per les diferents entitats que integren...

L’aeròdrom acull demà dissabte una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir demà dissabte 1 d’octubre a decenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al...

Fer-se el mort

A vegades, el naufragi obliga l’home a nedar mar endins; d’altres vegades ho fa voluntàriament. S’allunya de la costa amb ritme constant, les veus...

El cantautor Josep Tero i l’hel·lenista Eusebi Ayensa oferiran un acte poèticomusical

Òmnium Anoia ha organitzat per al proper divendres 30 de setembre la presentació literària de l’antologia de poesia catalana Una vela en el mar blau,...

La segona edició del TEDxIgualada posarà l’accent en el talent local

Després de l’èxit del TEDxIgualada 2021, el Teatre de l’Ateneu d’Igualada tornarà a acollir una nova edició d’aquesta iniciativa que posa la ciutat d’Igualada...
Compartir