25.5 C
Igualada
Dissabte, maig 15, 2021

Aleix Solé, soci cofundador d’Iguana: “Estem fortament arrelats al territori i tenim una clara vocació de proximitat”

Som una empresa d’aquí, amb seu a Igualada i a Masquefa, que donem servei a empreses i a particulars de la comarca de l’Anoia i d’alguns municipis del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Vallès Occidental. Despleguem la nostra pròpia xarxa, tant de fibra òptica com de radioenllaç per poder garantir la màxima qualitat; i prestem serveis d’Internet, telefonia fixa, telefonia mòbil, enginyeria i fem projectes de telecomunicacions a mida.

Quina ha estat la trajectòria de la vostra empresa?
Iguana es constitueix com a empresa l’any 2012 a partir de la llavor d’una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 2004, i neix amb l’objectiu de resoldre els problemes de connexió a Internet a la nostra comarca.
Amb la constitució com a empresa comencem a crear la nostra pròpia xarxa tant de fibra òptica com de radioenllaç. L’any 2014 comencem a desplegar la nostra pròpia xarxa de fibra òptica a Igualada, convertint-nos en el primer operador que iniciem el desplegament a la capital de l’Anoia.
A dia d’avui, Iguana comptem amb més d’una vintena de nuclis desplegats amb la nostra pròpia xarxa de fibra òptica, el que suposa més 35.000 immobles en cobertura; i oferim serveis de connexió a Internet, telefonia fixa, mòbil, televisió, serveis d’enginyeria i projectes de telecomunicacions a mida per a empreses, administracions públiques, etc. i tot plegat amb una clara vocació de proximitat, servei i arrelament al territori.

Quins són els vostres principals serveis/productes?
Iguana oferim serveis de connexió a Internet per fibra òptica i per radioenllaç a través de les nostres pròpies xarxes de telecomunicacions. També serveis de telefonia fixa, de telefonia mòbil i de televisió. Gràcies a la nostra experiència i expertesa també fem projectes de telecomunicacions a mida per a empreses o entitats públiques i projectes d’enginyeria.

Quins és el vostre valor diferencial?
Apostem fortament per la qualitat donant el millor servei possible amb les mateixes característiques amb què nosaltres voldríem poder utilitzar-lo. Per fer-ho, dissenyem i despleguem noves xarxes, ja que és la millor manera que tenim d’oferir i garantir el millor servei. Per tant, invertim constantment en xarxa apostant perquè el territori, la seva gent i les seves empreses disposin d’una via de comunicació de qualitat, simètrica, de banda ampla, assequible i d’igual a igual.
El nostre equip és local per oferir un tracte de proximitat. Coneixem bé el territori i les seves mancances i treballem per mitigar-les. Finalment, però no menys important, els nostres clients són la nostra raó de ser i per tant, la seva opinió és fonamental per a la nostra millora constant.

Com considereu que es troba el sector TIC a l’Anoia?
El sector TIC a l’Anoia està en molt bona forma. Som la tercera comarca de Barcelona en creixement dins del sector TIC, amb un 2,5% de població activa al sector i 1,7% d’empreses que ens hi dediquem. Som un sector en plena expansió i podríem esdevenir un dels motors de creixement de l’economia de la comarca si som capaços de superar els reptes que com a sector tenim, com per exemple la cerca i retenció de professionals qualificats.

Quins són els reptes de les empreses TIC de l’Anoia?
Un dels principals reptes és la captació i retenció de talent. Costa molt trobar professionals amb perfils adequats per a les empreses del sector, i és difícil generar vocacions. Cal trobar la manera de tenir estudis afins que permetin nodrir de professionals qualificats les empreses del sector TIC i oferir-los llocs de treball prou atractius perquè vulguin quedar-se a treballar a la comarca i fer-hi carrera. Hi ha força aspectes fora del nostre control directe que tenen un impacte en aquest sentit, que es resumeixen en la qualitat de vida que pot oferir l’Anoia a aquest tipus de professionals, amb aspectes positius -densitat de població, cost de la vida, etc.- i d’altres no tant, com l’oferta de lleure o la qualitat de la comunicació viària i del transport públic fins a l’àrea metropolitana de Barcelona o en l’eix Penedès-Bages.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD crida a “transformar la mirada” amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIFòbia

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una de les dates assenyalades al calendari per la reivindicació dels drets de...

“No només hi som en el moment de l’embaràs i durant la maternitat sinó que la nostra feina va molt més enllà”

Entrevista a Eva Martínez, Coordinadora de l’ASSIR a l’Anoia La feina de les llevadores és essencial per a la salut sexual i reproductiva de les...

Dimarts i dimecres torna el Prepara’t, per oferir eines i oportunitats per trobar feina

Per 10è any consecutiu, l’Ajuntament i la Unió Empresarial de l’Anoia organitzen el Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació d’Igualada, presentant una novetat molt destacada:...

El Museu de la Pell se sumarà al Dia Internacional dels Museus

En motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Pell d’Igualada proposa diferents activitats entre el avui, dia 15, i el 23...

Aquests dies, a Barcelona, l’ANY MIRALLES perpètua el llegat d’Enric Miralles, un apassionant geni de l’arquitectura

Si bé la pandèmia de la COVID-19 va trastocar la celebració l’any passat d’un merescut homenatge a l’arquitecte Enric Miralles, amb motiu dels 20...
Compartir