Aleix Solé, soci cofundador d’Iguana: “Estem fortament arrelats al territori i tenim una clara vocació de proximitat”

545

Som una empresa d’aquí, amb seu a Igualada i a Masquefa, que donem servei a empreses i a particulars de la comarca de l’Anoia i d’alguns municipis del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Vallès Occidental. Despleguem la nostra pròpia xarxa, tant de fibra òptica com de radioenllaç per poder garantir la màxima qualitat; i prestem serveis d’Internet, telefonia fixa, telefonia mòbil, enginyeria i fem projectes de telecomunicacions a mida.

Quina ha estat la trajectòria de la vostra empresa?
Iguana es constitueix com a empresa l’any 2012 a partir de la llavor d’una organització sense ànim de lucre constituïda l’any 2004, i neix amb l’objectiu de resoldre els problemes de connexió a Internet a la nostra comarca.
Amb la constitució com a empresa comencem a crear la nostra pròpia xarxa tant de fibra òptica com de radioenllaç. L’any 2014 comencem a desplegar la nostra pròpia xarxa de fibra òptica a Igualada, convertint-nos en el primer operador que iniciem el desplegament a la capital de l’Anoia.
A dia d’avui, Iguana comptem amb més d’una vintena de nuclis desplegats amb la nostra pròpia xarxa de fibra òptica, el que suposa més 35.000 immobles en cobertura; i oferim serveis de connexió a Internet, telefonia fixa, mòbil, televisió, serveis d’enginyeria i projectes de telecomunicacions a mida per a empreses, administracions públiques, etc. i tot plegat amb una clara vocació de proximitat, servei i arrelament al territori.

Quins són els vostres principals serveis/productes?
Iguana oferim serveis de connexió a Internet per fibra òptica i per radioenllaç a través de les nostres pròpies xarxes de telecomunicacions. També serveis de telefonia fixa, de telefonia mòbil i de televisió. Gràcies a la nostra experiència i expertesa també fem projectes de telecomunicacions a mida per a empreses o entitats públiques i projectes d’enginyeria.

Quins és el vostre valor diferencial?
Apostem fortament per la qualitat donant el millor servei possible amb les mateixes característiques amb què nosaltres voldríem poder utilitzar-lo. Per fer-ho, dissenyem i despleguem noves xarxes, ja que és la millor manera que tenim d’oferir i garantir el millor servei. Per tant, invertim constantment en xarxa apostant perquè el territori, la seva gent i les seves empreses disposin d’una via de comunicació de qualitat, simètrica, de banda ampla, assequible i d’igual a igual.
El nostre equip és local per oferir un tracte de proximitat. Coneixem bé el territori i les seves mancances i treballem per mitigar-les. Finalment, però no menys important, els nostres clients són la nostra raó de ser i per tant, la seva opinió és fonamental per a la nostra millora constant.

Com considereu que es troba el sector TIC a l’Anoia?
El sector TIC a l’Anoia està en molt bona forma. Som la tercera comarca de Barcelona en creixement dins del sector TIC, amb un 2,5% de població activa al sector i 1,7% d’empreses que ens hi dediquem. Som un sector en plena expansió i podríem esdevenir un dels motors de creixement de l’economia de la comarca si som capaços de superar els reptes que com a sector tenim, com per exemple la cerca i retenció de professionals qualificats.

Quins són els reptes de les empreses TIC de l’Anoia?
Un dels principals reptes és la captació i retenció de talent. Costa molt trobar professionals amb perfils adequats per a les empreses del sector, i és difícil generar vocacions. Cal trobar la manera de tenir estudis afins que permetin nodrir de professionals qualificats les empreses del sector TIC i oferir-los llocs de treball prou atractius perquè vulguin quedar-se a treballar a la comarca i fer-hi carrera. Hi ha força aspectes fora del nostre control directe que tenen un impacte en aquest sentit, que es resumeixen en la qualitat de vida que pot oferir l’Anoia a aquest tipus de professionals, amb aspectes positius -densitat de població, cost de la vida, etc.- i d’altres no tant, com l’oferta de lleure o la qualitat de la comunicació viària i del transport públic fins a l’àrea metropolitana de Barcelona o en l’eix Penedès-Bages.