Un grup d’alumnes participa a Càritas en un curs d’auxiliar de cuina

92

A Càritas han realitzat la 1a edició del curs d’Auxiliar de cuina els mesos d’octubre i novembre. L’objectiu ha estat fer un curs intensiu i molt pràctic.

Els alumnes han rebut 157 hores de formació. Primer van fer classes de cuina, neteja, manipulació d’aliments, riscos laborals, medi ambient, perspectiva de gènere, recerca de feina i competències transversals. Un cop feta la formació teòrica han realitzat 80 hores de pràctiques en diferents restaurants d’Igualada.

El curs s’ha fet gràcies a la col·laboració de 2 professionals voluntaris, l’associació Dones amb Empenta, la cuina de l’escola Ramón Castelltort i 3 professionals externs contractats. En el mòdul de pràctiques hi han col·laborat 12 empreses, els restaurants: Exquisit, Cor Verd, Singular, Cúbics, El Caprici d’Igualada, Ramon Cuadras, El Rovell de l’Ou, Racó del traginer, El Café de l’Ateneu i l’Asador mesón El Abuelo. També hi han col·laborat els Fogons de l’Anoia i el Consorci Sociosanitari d’Igualada. Aquestes empreses han permès que les persones participants poguessin fer les seves pràctiques i es garantís la qualitat dels seus aprenentatges.

Els bons resultats i valoracions d’aquest curs, anima a Càritas a proposar una pròxima edició l’octubre del 2020, ja que tant alumnes com empreses col·laboradores han quedat molt satisfetes del curs. Un dels aspectes més destacables és que un 40% de l’alumnat s’ha incorporat a la bossa de treball de les empreses.