Mor Josep Ramon Gumà, exregidor d’Igualada i pare de l’actual model de Festa Major

218

Josep Ramon Gumà, exregidor de Festes d’Igualada ha mort aquesta passada nit a l’edat de 94 anys. Regidor a l’Ajuntament d’Igualada entre 1983 i 1991 per Convergència i Unió, va estar al capdavant de la regidoria de Joventut, de Festes i també de Parc i Jardins durant aquests 8 anys.

Molta gent, considera a Ramon com el responsable de l’actual model de Festa Major, portant-la al carrer, però també va ser l’impulsor de moltes altres activitats, com la portada de la Flama del Canigó a Igualada o de la Festa de la Bicicleta, el Saló de la Infància i president de l’Agrupació Sardanista d’Igualada…

Josep Ramon i Gumà va ser molt estimat quan era “polític”, tot i que a ell mai li va agradar que l’anomenessin així. Aquesta estimació va fer que el novembre passat, ara fa un any, se li fes una festa d’homenatge. I durant la Festa Major d’aquest 2018, també es va fer una exposició recordant la seva trajectòria en les diverses activitats que va fer a Igualada.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, n’ha lamentat avui “la pèrdua d’un dels regidors més estimats i que més petjada ha deixat a la nostra ciutat, un revulsiu en camps com la cultura, les tradicions i la infància” i ha apuntat que “avui és un dia trist però serem dignes hereus del llegat històric que ens ha deixat”.