L’alumne Julián Bajerski del Badia i Margarit, 1r accèssit als Jocs Florals en la fase territorial

21
El divendres 18 de maig el nostre company Julián Bajerski Toranzo va ser guardonat als Jocs Florals pel seu escrit “El plor de la meva filla”. Va rebre el primer accèssit de la fase territorial, en la categoria 3r i 4t ESO.
L’acte es va celebrar a Moià i vam acompanyar en Julián la seva mare, el seu pare, la seva germana, la professora de català -Maria Macià-, el cap d’estudis -Jordi Payró- i jo mateix, Alan Guijo. L’acte va començar amb una benvinguda del senyor Dionís Guiteras, que és l’alcalde de Moià. Tot seguit hi va haver un discurs per part de Lluís Serarols, director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central i abans de donar els premis hi va haver una actuació musical a càrrec de Jo Jet i Maria Ribot, que ens van donar alguns consells al públic per fer fora els nervis.
A continuació van fer la lectura del veredicte de cada categoria i van procedir al lliurament dels guardons. Van ser moments de molts nervis perquè tots teníem molt clar que l’obra del Julián era molt bona (a l’acte de Sant Jordi ja ens n’havia llegit un fragment), però vam quedar molt contents amb el 1r accèssit.
En un moment de l’acte, en Julián va pujar a llegir un fragment de la seva obra i va ser molt emocionant.  Per acabar hi va haver un parlament de cloenda a càrrec del senyor Ramon Bajona, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central i ja vam marxar a celebrar el primer èxit literari del Julián i segon èxit literari del Badia i Margarit (l’any passat el Gerard ja va guanyar un Sambori).
Esperem que l’any que ve l’institut Badia i Margarit arribi encara més lluny, no ens en falten ganes ni referents!
Felicitats Julián de part de tots nosaltres!
Alan Guijo, 3r ESO. Institut Badia i Margarit.