Els Reis d'Orient recorren l'Anoia

447

Reis a Montbui
A banda de pels carrers d’Igualada, els Reis Mags també desfilaran pels carrers de molts municipis de la comarca. Aquí en resumim la informació:

El Bruc: A les 18 h els Reis d’Orient arribaran al Bruc de Dalt. Cap a les 18.30 h, la desfilada arribarà a Can Casas, on les autoritats lliuraran les claus del poble a Ses Majestats. Després arribarà el repartiment dels regals. Al casc urbà, Mas Grau, Montserrat Parc, Bruc Residencial i masies de Sant Pau de la Guàrdia (que s’entregaran al Celler de la Guàrdia)

Calaf: L’arribada de Ses Majestats serà a partir de les 18 h a la plaça Gran. A partir de la mitjanit, a la Sala d’Actes Municipals, Nit de Faves i reis amb els PD’s de La Polseguera i els DJ’s MDF.

Reis a Capellades
Reis a Capellades

Capellades: La cavalcada començarà a les 19 h i farà el següent recorregut: avda. Matias Guasch – St. Ramon – pl. Àngel Guimerà – Major – pl. Verdaguer – Fossar – Call – Dr. Fleming – P. Miquel i Mas – Pssg. Immaculada Concepció.

Castellolí: Els Reigs Mags arribaran a les 19 h  a l’avinguda Muntanya Blava.

Collbató: Ses Majestats es passejaran pel centre del poble a partir de les 18 h, amb final al Casinet. A les 18.15 h es farà la baixada de torxes des del pàrquing de les Coves de Salnitre – La Salut. A les 19 h sortirà la comitiva, que passarà pels carrers Bonavista, Muntanya, Parellades, Passeig del Mansuet i final al carrer Joan Vacarisses. Allà es lliuraran les claus al Reis d’Orient i es farà el repartiment de regals.

Els Hostalets de Pierola: Tot preparat pre rebre a Ses Majestats els Reis d’Orient a les 18 h. La cavalcada passarà pels carrers: avinguda dels Hostalets de Pierola, carrer Sant Antoni, carrer Major, ronda de Ponent, carrer de Montserrat, carrer Església i plaça Cal Figueres. A la plaça Cal Figueres tindrà lloc l’adoració i l0acte de benvinguda de Ses Majestats. Tot seguit, els Reis tornaran a les seves carrosses on, tots els nens i nenes que ho vulguin, podran saludar-los. Després s’iniciarà el repartiment dels regals casa per casa. La comitiva de Ses Majestats estarà formada per la nova Estrella, els camions plens de joguines, les carrosses dels Reis i la carbonera. Per tal d’evitar aglomeracions perilloses per poder veure bé les carrosses dels reis i recollir els caramels amb seguretat, la comissió de festes de Nadal i Reis convida a tothom a donar la benvinguda a Ses Majestats a la plaça dels Països Catalans. Allà la cavalcada donarà la volta a la plaça i continuarà per la carretera cap al poble.

Reis a JorbaJorba: La sortida serà a les 19.30 h a la plaça de la Font i el recorregut passarà per l’avinguda Canaletes, plaça 11 de setembre i el carrer Major fins l’església.

La Llacuna: Com és tradició, la cavalcada començarà als bombers a les 19.30 h.

Masquefa: Els Reis arribaran a la Vila a les 18.30 h, a la plaça de l’Estació. La cavalcada  començarà davant l’Ajuntament, on se’ls rebrà i se’ls donarà la clau de la Vila. El recorregut passarà pel carrer Major, Sant Pere (on es farà una Adoració dels Reis d’Orient a la Parròquia), Crehueta, Serralet, Font de la Malesa, Doctor Rotllant, Avinguda La Línia i Avinguda Catalunya. Els infants podran lliurar la carta als Reis davant el CTC. Hi haurà restriccions de trànsit.

Montmaneu: Aquí els Reis passaran més tard, a les 21 h, a la Sala.

Òdena: A les 18.30 h Ses Majestats enfilaran per la carretera de Can Macià, seguiran el recorregut pels carrers del municipi i arribaran a la plaça Major, on es farà la recepció oficial. Tot seguit la cavalcada recorrerà els carrers d’Òdena

Reis a Piera
Reis a Piera

Piera: Els Reis d’Orient arriben a Piera per la carretera d’Hostalets i recorren els carrers centrals de la Vila a partir de les 18.30 h. Ses Majestats llegiran el seu missatges des del balcó de l’Ajuntament i hi haurà l’adoració al Nen Jesús al pessebre vivent de la plaça del Tricentenari.

La Pobla de Claramunt: A les 18.30 h els Reis arriben a l’estació de tren, on se’ls rep amb fanalets i s’hi llegeix el gran pregó de benvinguda. El recorregut de la cavalcada comença a la plaça de l’Estació, avinguda de Gumersind Bisbal, C/ García Lorca, C/ Soldevila, C/ pare Anton Soteras, avinguda de Catalunya i plaça de l’Ajuntament. Després dels parlaments de Ses Majestats, hi haurà coca i moscatell per a tothom.

Santa Margarida de Montbui: Els Reis arriben a les 19 h en globus a la plaça de la Vinícola, on es fa la rebuda institucional i la cavalcada, en què reparteixen caramels aptes per a celíacs. A les 19.45 h Ses majestats arriben al Nucli antic i fan un recorregut fins a l’església parroquial de Santa Margarida.

La Torre de Claramunt: Ses Majestats arriben a les 18 h a la plaça de l’Univers de Pinedes de l’Armengol, a les 19 h a la plaça de l’Església de Vilanova d’Espoia, i a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament de la Torre.

Veciana: Els Reis Mags d’Orient recorreran els nuclis i masies del municipi durant la tarda i nit per portar els presents demanats.

Reis a Vilanova del Camí
Reis a Vilanova del Camí

Vilanova del Camí: La visita de Ses Majestats tindrà com a primera parada la residència AMMA per a al gent gran, a les 17 h. A les 18.30 h s’iniciarà la cavalcada que passarà pel carrer  St. Lluís, Verge de Montserrat, Sta. Llúcia, plaça del Mercat (on es farà la recepció oficial), Major, pl. Major, pl. dels Miquelets, Font, Migdia, de les Quadres, Josep Tarradellas i Pg. de la Indústria. Un cop finalitzat el recorregut, els patges començaran el repartiment dels paquets pels domicilis vilanovins.