Els grups psicoeducatius ajuden una quarantena d’anoiencs amb depressió o ansietat

74

Més de 130 persones han participat en les activitats dels grups psicoeducatius destinats a persones amb ansietat o depressió moderada que s’han fet a CAPs del Bages Anoia i Osona. Les activitats permeten treballar en grup i integrar recursos que ajuden a les persones a adaptar-se de la millor manera possible a les seves respectives situacions personals.

Aquests grups han demostrat beneficis complementaris al tractament farmacològic en persones diagnosticades amb aquests trastorns mentals lleus, ja que permeten gestionar sentiments com la frustració, el patiment, la por o el dol entre altres. Així ho corroboren participants d’aquests grups, “trobar persones que han tingut els mateixos problemes que jo, m’ha ajudat a veure els problemes d’una altra manera”, diu un d’ells o un altre que destaca que “he après a relativitzar i prendre’m les coses amb més calma i perspectiva.”

Per territoris, al Bages han participat a aquestes sessions una setantena de persones, a l’Anoia unes 40 i una vintena a Osona.