El Bruc també s’oposa al projecte del Ministeri d’ampliació de l’A-2

163

Segueix l’oposició del territori al projecte de reforma i ampliació de l’autovia A-2 entre Igualada i Martorell. En el darrer ple municipal del Bruc, celebrat el passat 25 de juliol, es van presentar dues mocions que rebutjaven la proposta del Ministeri de Foment.

Les dues mocions es van aprovar per unanimitat. La primera es tractava d’un text redactat conjuntament amb els ajuntaments de Castellolí, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Collbató i que ja havia estat aprovat també pels altres municipis anteriorment.

La segona, presentada per les plataformes ciutadanes Salvem el Bruc, Agrupació de Defensa de la Natura i l’Associació de Joves l’Esquerda també va ser aprovada per unanimitat.

El projecte proposat pel ministeri afectaria a un tram de 35 quilòmetres entre Igualada i Martorell i farà que en alguns trams la calçada arribi fins als 10 carrils ajuntant els dos sentits de la marxa. Està previst que les obres comencin el 2020 i s’acabin entre el 2023 i el 2025. Des del territori es demana una taula en que s’assentin les tres administracions, municipis, Generalitat i Estat, per tal de debatre les propostes de millora que reclamen els pobles signants de la moció.