Ajuntament i ADF treballen plegats per a la millora dels camins forestals de Vilanova del Camí

30

El segon Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Juan Manuel Cividanes ha mantingut una reunió amb el president de l’ADF Vilanova del Camí, Francesc Sabaté i Saumell, que ha servit per coordinar els treballs que porta a terme l’ADF a la zona forestal del municipi.

Actualment Vilanova del Camí disposa d’uns 20 km de camins forestals primaris més uns altres 20 km de camins secundaris aproximadament. Camins o pistes forestals que faciliten la tasca dels bombers en cas d’incendi i que permeten l’ús esportiu i lúdic per part de la ciutadania.

Francesc Sabaté ha informat al regidor de l’actuació prevista per aquest any 2017, per part de l’ADF, segons el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) que consisteix en la millora del camí que va des de Can Titó fins al terme municipal de La Pobla de Claramunt, més un tram del camí entre Collbàs fins al terme municipal de Montbui casc antic. És en aquest últim punt on el president de l’ADF ha insistit especialment, perquè està pendent des del 2013, de fer la connexió des del casc antic de Montbui fins els boscos de Vilanova del Camí.

Juan Manuel Cividanes ha anunciat que des de la regidoria d’Urbanisme, s’iniciaran properament les accions oportunes per demanar la col·laboració de l’Ajuntament de Montbui i la Diputació per connectar aquest tram entre els dos municipis.

“La tasca que realitzen des de l’ADF, amb la supervisió de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, ha permès tenir una xarxa de camins molt consolidada”, explica Cividanes.

“Un treball realitzat sense descans per part de Francesc Sabaté, president, i de la resta de membres de l’ADF VILANOVA DEL CAMÍ. Es dona la circumstància que Sabaté va iniciar, fa més de deu anys la seva col·laboració com a president de l’entitat “amb un treball fora del focus mediàtic i amb uns resultats molt satisfactoris per a Vilanova del Camí”, puntualitza Juan Manuel Cividanes.