1.000 corredors participen en l’Alzheimer Race d’Igualada
1

24 de setembre de 2018

Ahir diumenge es va celebrar la quarta edició de l’Alzheimer Race, una cursa i caminada solidària que aquest any recollia fons per l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA). La cursa, organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada, va comptar amb 1.000 persones inscrites (275 corredors i 725 caminants), el màxim marcat per l’organització . A més, també va comptar amb la col·laboració d’una vuitantena de voluntaris que ajudaven en l’organització.

A partir de les 10 del matí, l’anella fluvial i el passeig Verdaguer es va anar omplint de corredors amb samarreta verda i caminants amb samarreta corall

El recorregut va ser molt similar al de les tres primeres edicions, però aquest any la sortida i arribada es va fer a l’Escorxador, a causa de les obres que hi ha actualment a la plaça de la Masuca. Els corredors van recórrer una distància total de 6,3 km, mentre que els caminants van fer vora 4,5 km.

El guanyador absolut de la cursa va ser Oriol Marimon Castelltort, amb un temps de 22 minuts i 37 segons. Després d’ell van entrar Carlos Fernández de Dios i Toni Vazquez Cuadras, aquest darrer primer de la categoria 18-28 anys.

En categoria femenina la guanyadora va ser Yveth Camus Mariño, amb un temps de 27 minuts i 8 segons. En la mateixa categoria, Francina Gonzalez Roca i Vanesa Lobo Guerra van quedar segona i tercera, respectivament.

L’acte va ser presentat per Ismael Miquel i, més enllà de la cursa, durant el matí es va poder gaudir d’activitats infantils, d’una dinàmica sessió d’escalfament abans de la cursa i caminada a càrrec de Fani, monitora del CAI Popular, i de l’actuació musical de ‘Contracorrent’, un grup de joves de l’Anoia en constant evolució, que toca diverses cares del rock, des de temes clàssics fins als temes pop més actuals, però sempre amb el seu estil divertit.