Nueveuno Circo dona el tret de sortida oficial a la Mostra
N

1 d'abril de 2022

La 33a Mostra d’Igualada està de celebració, ja que, després de dos anys excepcionals a causa de la pandèmia, enguany torna a la presencialitat total i aposta per una programació de 360 graus per a tots els públics i amb un ampli ventall de disciplines artístiques (teatre, dansa, circ i clown, música, titelles i instal·lacions). El director artístic del festival, Ramon Giné, celebra que hagi pogut tornar el “contacte real” entre el públic, les companyies i els programadors.

El certamen ha volgut defugir de les classificacions d’espectacles per a grups d’edat concrets i, per això, enguany no proposta itineraris com s’havia fet en anteriors edicions. En aquesta 33a edició les propostes se centren en disciplines com el teatre, la música, els titelles, la dansa o les instal·lacions i algunes d’elles aposten pel diàleg multidisciplinari, les noves dramatúrgies i els elements multimèdia. Les temàtiques també són variades i van des de la natura, passant per la família, les emocions, la descoberta o la salut mental.

La Mostra ha rebut enguany un total de 702 sol·licituds de companyies, de les quals se n’han seleccionat 47. Des d’aquest dijous i fins diumenge es podran veure un total de 103 funcions. De les companyies que actuaran a la Mostra, 32 són de Catalunya i 14 de la resta de l’Estat. A més, hi ha una desena d’estrenes absolutes i 14 espais d’actuació repartits per tota la ciutat.

En aquesta edició també es recupera la Llotja professional Mostra Igualada Pro Catalan Arts de manera presencial al Museu de la Pell per a les trobades dels diferents agents del sector. Els migdies del dijous 31 de març al dissabte 2 d’abril no hi haurà programació d’espectacles per tal que companyies, programadors, i altres professionals es puguin trobar a la Llotja, un espai redissenyat per fomentar la relació, les reunions, les trobades informals, i el debat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?