10 de març de 2021

Nova picabaralla d’ERC amb el govern PDeCAT-PSC del Consell Comarcal

Ha esclatat una nova picabaralla entre PSC i ERC al Consell Comarcal, la qual cosa demostra la continuïtat d’una mala maror que es va iniciar, especialment, arran de les darreres eleccions municipals, quan els moviments del PDeCAT (llavors Junts) van originar un canvi de soci en el govern, a l’estil del que també va succeir a la Diputació. Esquerra es va veure a l’oposició i això no va caure gens bé a les files republicanes.

Ara, ERC ha qüestionat en un comunicat la contractació del nou gerent del Consell Comarcal, Cristóbal Avilés García, qui, segons els republicans, cobrarà 59.036’04€ anuals, i considera que hi ha “indicis d’endollisme” ja que Avilés és membre del PSC, ha estat assessor als ajuntaments de Viladecans, Sant Boi de Llobregat i de Sant Vicenç dels Horts mentre hi governava el PSC. Alhora ERC apunta que “s’ha disparat” la despesa amb “càrrecs de confiança” i critiquen el pacte del PDeCAT amb el PSC al Consell ja que “respon als interessos de partit”.

Des d’ERC també expliquen que “aquest membre del PSC ha estat membre de diverses candidatures del partit, com a l’any 2007, que es va presentar a les eleccions municipals sota la candidatura del PSC a Viladecans, a l’any 2011 que es va presentar a Oliola, a les municipals del 2015 va encapçalar la candidatura de Ger (La Cerdanya) i finalment a l’any 2019 va presentar-se a la candidatura de Valdetormo (Teruel), a part de ser també vicepresident del Consell de la Igualtat del PSC.

Els independentistes pensen, en relació al Consell Comarcal, que “això sembla més una agència de col·locació d’amics que no pas una administració pública al servei de la gent”. En aquesta línia els republicans apunten que “el pacte entre el PDeCAT i el PSC no respon als interessos de la gent i generals sinó a interessos particulars i de partit en benefici d’uns pocs”.

ERC Anoia també explica que “la despesa amb càrrecs de confiança s’ha disparat, ja que en l’anterior mandat no n’hi havia cap i actualment el govern del PDeCAT i el PSC han col·locat a la Sra. Carla Suárez amb un salari de 33.600€”. Alhora apunten que “la retribució que perceben els membres del govern del Consell Comarcal del PDeCAT i el PSC, més els càrrecs de confiança i la retribució del nou gerent ascendeix a 310.636,04 € anuals, una xifra que considerem desproporcionada i que és incomprensible en la situació actual de dificultat econòmica amb la que es troba la gent”.

Finalment els republicans consideren el pacte del PDeCAT i el PSC al consell Comarcal com “el pacte de la vergonya” i asseguren que “nosaltres no serem còmplices d’aquesta manera de fer política”.

Òbviament, a les files del PSC i del PDeCAT els va faltar temps per a respondre a ERC, afirmant que veuen “amb sorpresa que ERC menteixi sobre la contractació del nou gerent”. Per al govern comarcal “no és cap càrrec de confiança, és una figura contemplada per la llei dins l’organització de qualsevol Consell Comarcal i que en aquests moments estava vacant pendent de convocar-se”.

El govern comarcal denuncia que “ERC faci ús de la mentida i no expliqui que el procés de contractació s’ha fet mitjançant un procés de selecció obert i públic on s’hi ha pogut presentar tothom qui ha volgut i que ha estat comandat majoritàriament per tècnics i funcionaris del Consell”, i expliquen que “al darrer ple” es va posar a disposició d’ERC tota la informació “però no l’han sol·licitat ni l’han volgut consultar. No els interessa explicar ni saber la veritat perquè els espatllaria el titular”.

El govern comarcal del PDeCAT i PSC (malgrat que oficialment encara sigui JxCat i PSC, producte de la constitució del nou mandat de l’organisme el 2019) diu que “és molt poc habitual que una figura de gerent sigui contractada a través d’un procés de selecció obert i públic, ja que en altres institucions es nombra directament a dit. Això ha passat, per exemple, a l’entitat pública AMTU que ha nomenat a dit l’alcalde de Castellolí Joan Serra, d’ERC, pel càrrec de gerent”. El govern demana als republicans que “la frustració per no governar el Consell Comarcal no faci que perdi les formes de fer política i que deixi d’apostar per la mentida constant”, i recorden que “amb les seves mentides posen en qüestió la feina dels tècnics del Consell”.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: