Neix ‘Creactiva’t al Museu!’, un programa d’activitats culturals en família a Igualada
N

1 de març de 2018

A partir del mes de març, el Museu de la Pell d’Igualada enceta el programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell. Seran un total de deu propostes variades, totes elles gratuïtes i que tindran lloc un diumenge de cada mes, anant des de tallers de fotografia, disseny, tecnologia i creació artística fins a un contacontes, una visita performativa o una activitat al rocòdrom Ingravita. L’objectiu de la iniciativa, tal i com han detallat aquest dimecres el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, i la directora del Museu, Glòria Escala, és posar en valor l’experiència de crear i aprendre en família, entorn a les exposicions temporals i les col·leccions del Museu, la història i l’expressió de la cultura local.

La programació s’inicia el pròxim 11 de març, a les 12h, amb un taller de fotografia molt especial, Fem fotografies solars, en ple festival FineArt. Permetrà experimentar amb la tècnica de la cianotípia, basada en l’impacte de la llum ultraviolada sobre el paper fotosensible. Més endavant hi haurà també un taller de la mà de la fotògrafa Teresa Llordés, en què grans i petits aprendran a captar tots els racons de l’Adoberia Bella amb noves i divertides mirades. També hi haurà tallers de creació plàstica a gust de tothom: per endinsar-se en els secrets dels colors i dels temes que fascinaven l’artista Josep Guinovart, per dissenyar una visera castellera i poder acompanyar els Moixiganguers el diumenge de Festa Major, o per dissenyar una joia per al Patge Faruk i celebrar el seu 75è aniversari. No hi mancaran propostes d’experimentació i tecnologia al voltant de la fabricació d’una font casolana o d’un full de paper amb engrunes de pell, pensat des del Museu Molí Paperer de Capellades. I encara més: també un contacontes per gaudir de la història meravellosa d’en Pau Blanquer, una activitat per conèixer com era l’antiga fàbrica de l’actual rocòdrom i una performance en família, proposada per Marta Galán dins de l’exposició Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA.

Aquesta iniciativa del Museu de la Pell i el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, els Moixiganguers d’Igualada, Ingravita, l’Adoberia Bella, el Museu-Molí Parere de Capellades, la Comissió de la Cavalcada de Reis d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta