Certifica el teu futur
C

28 de febrer de 2018

Quan quedem per sopar amb la colla, una de les preguntes típiques que ens formulem sovint és: i què, com va la feina? Cadascú explica les seves novetats: relacions personals amb l’equip de treball, reptes a desenvolupar… En el meu cas, els hi vaig comentar que a la nostra empresa estàvem buscant persones que es volguessin apuntar a un curs de programació i un altre de docència. Sabia que podia captar l’atenció d’algú, perquè un parell d’ells estan a l’atur i tenen ganes de formar-se mentre esperen trobar feina. Així doncs, vaig explicar que els dos cursos són certificats de professionalitat i que estan totalment subvencionats. Tant bon punt vaig acabar de pronunciar les paraules “certificat de professionalitat” van fer una ganyota, la qual significava clarament: no sé de què m’estàs parlant. Aleshores, em vaig adonar que si les persones que tinc al meu voltant no coneixen de l’existència d’aquesta formació, significava que hi hauria més persones que ignoraven les oportunitats que ofereix aquesta titulació i la seva importància a l’hora d’obrir portes, tant a nivell professional, personal com acadèmic. Així doncs els hi vaig fer cinc cèntims:

Un certificat de professionalitat és un títol oficial que acredita l’assoliment de les competències professionals necessàries per a desenvolupar una activitat laboral. Aquesta formació, va acompanyada de pràctiques en empreses.

A partir d’aquest moment, va començar a sorgir l’interès pel tema.

En Roger volia saber si tothom es podia apuntar a aquests cursos per obtenir el certificat corresponent: qualsevol persona que estigui prèviament inscrita al SOC, en qualsevol dels serveis que ofereix, es pot apuntar. Després, en funció del certificat de professionalitat (classificats per nivells), et demanarem uns requisits acadèmics i/o laborals específics. Si no acompleixes amb aquests últims, pots examinar-te de les competències clau de matemàtiques i comunicació lingüística per tal d’assolir-ho.

La Teresa tenia interès en conèixer si era possible convalidar assignatures del certificat amb d’altres que hagués fet en un cicle formatiu de la mateixa família (ja sigui de grau mitjà o superior): i tant que sí! Només cal mirar les competències que has aprovat en el grau mitjà o superior i mirar que coincideixi amb el certificat que oferim.

En Ramon estava atabalat, massa informació de cop. Ell havia vingut a sopar i a desconnectar de la feina i els estudis. Així doncs la seva pregunta va ser clara i directa: on puc trobar tota aquesta informació?: et recomano que consultis la web del Servei públic d’Ocupació de Catalunya, on trobaràs tota la informació necessària sobre els certificats de professionalitat, l’oferta formativa i els centres on n’imparteixen.

Jessica Creus, Responsable de l’àrea de formació i contractació pública a CEINA

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta